Összes oldalmegjelenítés

2015. július 31., péntek

Csirke tagine, ahogy én készítettem

A napokban megkaptam a Nosalty "Konyhafőnök receptverseny" győztesének járó ajándékot, amit én választottam magamnak, egy tagine-t . Régen vágytam rá, így természetesen ezt szúrtam ki a webshopban. Családom már tudta, hogy akkor a hétvégén arab kaját eszünk. Ők nem szeretik, ha édes gyümölcsökkel készítem a húst, így egy kis változtatást eszközöltem a száz helyen olvasható marokkói csirke, - már általam is aszalt gyümölcsökkel főzött változatától. Egy kis sumac, egy kis sós citrom és mindjárt lecsúszott a kaja. Egy mentás, citromos, chilis burgonyasalátát adtam mellé a szokásos kuszkusz köret helyett.


Hozzávalók:
  • 1 kk köménymag
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kk füstölt paprika
  • 1 tk koriander
  • 1/2 kk szegfűszeg
  • 1/4 kk cayenne - bors
  • 1 kk gyömbérpor
  • 1 csipet  sáfrány
  • 1 tk tengeri só
  • 1 kk sumac
  • 3 tört fokhagymagerezd,
  • 0,5 sóban eltett citrom héja
  • 1 evőkanál  olívaolaj,
  • 80 dkg csirkecomb
  • 2 dl görög joghurt
  • 1/4 liter csirkeleves 
  • 4 db friss füge


Elkészítése:

Egyszerű, csak a kis hőfokon való párolás tart hosszabb ideig.
Az összes fűszert és a fokhagymát  mozsárban összetörtem, összekevertem a joghurttal és az olajjal és a ketté vágott combokat beleforgattam. Letakarva 3 órára hűtőbe tettem pácolódni. Majd kivettem, a tagine-ba halmoztam, rádobáltam a sózott citrom héját néhány darabra vágva (a belsejére nincs szükség, azt el kell dobni), és négy szép nagy fügét, amit frissen szedtem a kertben.



2015. július 27., hétfő

Túrós csusza

Ezt főztem ma. 


Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg durumliszt + a nyújtáshoz
  • 2 tojás
  • 1 ek hideg víz
  • 1 csipet só
  • 1 tk olívaolaj



  • 20 dkg bacon szalonna
  • 3,5 dl tejföl
  • 25 dkg túró


Elkészítése:


A tésztának valókat összegyúrtam, míg egy viszonylag kemény, gyúrható, rugalmas tésztát kaptam.  Fóliába csomagolva egy órára a hűtőbe tettem pihenni. Majd kivettem, négy felé osztottam és a tésztanyújtó géppel elkezdtem "edzeni" a tésztát, ami azt jelenti, hogy kinyújtom, összehajtom 2-3 részbe, elforgatom 90 fokkal, majd újra kinyújtom. Ezt megismétlem 7-8 alkalommal. Majd kinyújtottam vékonyra a tésztát és felvágtam nagy, kb. 4-5x5 cm-es kockákra (vagy ami tetszik). Nagy fazék  vizet forraltam, megsóztam és három adagra osztva a tésztát  kifőztem 2-2 perc alatt. Közben a bacont felkockáztam is kisütöttem a zsírját, a  ropogós szalonnát  félretettem egy tálba. A kifőtt tésztát a szalonnazsírra tettem egy nagy serpenyőbe és erős tűzön átforgattam, pirítottam egy kicsit, majd kiszedtem a tésztát. A végén a zsírba tettem a tejfült és a túrót, valamint a kisült szalonnát  és összekevertem, beleforgattam a tésztát is. Ezután kikent tűzálló tálba tettemés 180 fokon hőlégkeverésen negyed óra alatt  megpirítottam .

2015. július 26., vasárnap

Pastrami


Jó ideje gondolkodom felette, hogy meg kéne próbáljam az elkészítését. Nem egyszerű, vagy inkább azt mondom, sok kis részfeladatból áll. Türelemmel kell pátyolgatni, naponta gondoskodni kell róla. Evvel együtt nem hagyott nyugodni, így nekiláttam. Sok helyen olvastam, hogy szegyből készítik, de egy műsorban a Pastrami étterem séfje azt mondta, ők marhanyakból készítik, így én is avval próbálkoztam. Különben is szeretem a nyakat, mert hamarabb elkészül, mint a marha többi alkatrésze (kivétel természetesen a bélszín és tán még a hátszín). Tehát vettem egy jó darab nyakat és belekezdtem az előkészületekbe.

Hozzávalók:
A  páchoz:
  • 1,5 kg marhanyak
  • 1/2 kg só
  • 1/4 kg nádcukor
  • 2 tk mustármag
  • 2 tk borókabogyó
  • 1 kk szecsuáni bors
  • 5-5 szegfűbors
  • 1 tk rózsabors
  • 2 tk feketebors
  • 2 tk koriandermag
  • 3 fokhagyma

A füstöléshez:
  • nagy méretű öntöttvaslábas
  • alufólia
  • grillrács
  • 2 tk szálas zöldtea
  • 4 ek rizs
  • 2 tk koriandermag
  • 2 tk borókabogyó
  • 5-6 babérlevél

A gőzöléshez a vízbe:
  • 2 kisebb fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A száraz páchoz valókat  fűszereket durvára törtem összekevertem a sóval, cukorral és egy nagy tárolóedénybe beleágyaztam a húsnak. Ebben a pácban tartottam egy hétig. Vastagon körbefóliáztam folpackkal, mert féltem, ha levegő éri, megromolhat. Minden nap keletkezett rajta valamennyi folyadék, hiszen a só kivonta a húsból a nedvességet. Leöntöttem róla a levet és visszaburkoltam a fóliába. Ahogy fogyott belőle a nedvesség, úgy lett a hús kisebb. Egy hét után már nem bírtam, mert tartottam a hús megromlásától és kivettem a pácból. Lemostam és egy órát hideg vízben áztattam. Hallgattam a tapasztaltakra, ugyanis kiolvastam, hogy aki nem áztatta ki a húst, annak sós lett a végeredmény. Pontosan úgy működik, mint a sózott, füstölt húsoknál.
Majd szárazra töröltem a két húsdarabot és megágyaztam nekik a füstöléshez. Erre a célra egy nagy öntöttvas lábast választottam.
  
A vaslábast kibéleltem alufóliával és az aljába raktam a fűszereket. Meggyújtottam a fűszerek közé  kevert kb. 2 evőkanálnyi forgácsot, lefedtem az edényt, körbefóliáztam és vártam 20 percet. Ennyi idő alatt kellemesen füstös lett a hús.


V

Végül a fóliával eltávolítottam a fűszereket. Helyükre megtisztított hagymát, fokhagymát tettem és kevés vizet öntöttem a lábas aljára és ugyanazon a grillrácson visszatettem a húst gőzölni. A húst ilyenkor nem főzik, hanem gőzben párolódik meg. Tehát kis lángon addig pároltam a húst, míg omlósra puhult.



Terveztem, hogy előveszem a szeletelőgépet, de nem volt hangulatom, így vaskosak lettek a szeletek.
Sütöttem hozzá bucit. Ha már úgyis bekapcsoltam a sütőt, becsúsztattam néhány alufóliába csomagolt kápia paprikát is. Egy serpenyőben pedig megpirítottam vagy 3-4 fej lila hagymát kis sóval, borssal. Így elkészült az "ágya is a pastraminak. A bucit felvágtam, megkentem mustárral, ráfektettem a meghámozott sült paprikát, arra halmoztam a hússzeleteket és a tetejére pakoltam a sült hagymát.
Igazán megérte a fáradtságot. Ráadásul büszke vagyok magamra, hogy elkészítettem.
Egy szendviccsel bármekkora ember jól lakatható.

 

 







2015. július 24., péntek

Almás - áfonyás bucik

Reményeim szerint kisfiam táplálására sütöttem ezeket a bucikat. Persze ki nem evett belőle? Igen, ő. Őt teszem felelőssé, ha mérhetetlen méreteket öltök egy napon. Na meg Jucikát, aki nem jött el a megbeszélt találkánkra és pedig felfaltam a neki készített csicseri borsót és cheddaros kekszet .





Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 1 dl görög joghurt
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg lágy vaj 
  • 3 ek nádcukor
  • 1 tk só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 7 g szárított élesztő
  • 1 kk fahéj
  • 1 tk őrölt kardamommag
  • 1 marék aszalt áfonya
  • 25 dkg durvára reszelt alma
  • 35 dkg tönköly fehérliszt
  • 20 dkg félfogós liszt + a formázáshoz 1-2 kanál


Elkészítése:

Egy nagy almát meghámoztam, lereszeltem nagy lyukú reszelőn.  Minden hozzávalót dagasztógép táljába mértem és összegyúrtam, egy órát kelesztettem. A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítottam, 10 részre osztottam. Mivel elég lágy, kissé ragacsos volt a tészta, ezért egy teáskanálnyi olajat masszíroztam el a tenyeremen és így formáztam bucikat a tésztából. Sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam őket és kb fél órát kelesztettem. Közben előmelegítettem a sütőt 180 fokra alul-felül sütésen és a már "összenőtt" bucikat a lángok közé vetettem. Kb. 30 perc alatt sültek meg. Széttördeltem őket, rácson hagytam kihűlni.
Nem mondom, hogy szépek lettek, viszont finomak. Olyan, mint a chokito.

Prézlimentes rántott csirke

Ezt a remek receptet boszorkányos Nosaltys szakácstársamtól, Witch -től olvastam. Nagyon megtetszett, tehát kipróbáltam. Természetesen többnyire valamit változtatok a recepteken, ha elkészítem. Ez most is így történt. Az eredeti receptben a húst olajba mártjuk és úgy a bundába, de én inkább joghurtos pácban tartottam a húst 3-4 órát és abból kiemelve bundáztam tojás nélkül, mint ahogyan az eredeti receptben szerepelt. 


Hozzávalók:
A páchoz:

  • 2 ek repceolaj
  • 2 dl görög joghurt
  • 1 tk himalája só
  • 1 tk őrölt kurkuma
  • 1 tk currypor
  • 1 kk cayenne-bors
  • 1 tk őrölt koriandermag
  • 1 kk frissen őrölt fekete bors



  • 1 kg csirkecomb

A panírhoz:

  • 10 dkg rozspehely
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 1 kk himalájasó
  • 1 kk fokhagyma granulátum
  • 1 tk őrölt sült vöröshagyma
  • 1 tk frissen őrölt bors

Elkészítése:

A csirkecombokról lehúztam a bőrt, ketté vágtam az ízületnél és kifiléztem őket. egy-egy combot négyfelé vágtam. A pácot összekevertem és a csirkedarabokat beleforgattam. Lefóliázva a hűtőbe tettem egy éjszakára pihenni. Elég egy óra is, de minél tovább áll a joghurtban, annál omlósabb lesz, jobban átjárják az ízek. A rozspelyhet (eredetileg zabpehely) és a parmezán sajtot késes aprítóban összeaprítottam egészen apróra. Belekevertem a fűszereket is. A joghurtból kivett csirkedarabokról lerázogattam a joghurtot és ebbe a panírba forgattam. Így tojásra sem volt szükség a panírozáshoz. Sütőpapírral bélelt tepsibe tetem a bebundázott combdarabokat és 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütöttem mindkét oldalán.  Sült cukkinivel, édes burgonyával és újburgonyával kínáltam.

2015. július 20., hétfő

Nektarinos sajttorta

Ezt a gyorsan elkészíthető desszertet sütöttem. Ebben a nagy hőségben nem kellett sokat sürgölődnöm körülötte és felhasználhattam mindazt, amit a hűtőben találtam.




Hozzávalók:
  • 25 dkg bolti leveles tészta (már kinyújtva kapható)
  • 5 dkg "Jó reggelt" keksz (fiam a táskájában már gondoskodott róla, hogy morzsásra törjön)
  • 6 db nektarin
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 3 ek gyümölcscukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 2 tk őrölt kardamommag
  • 1 tk vaj a forma kikenéséhez
Elkészítése:

Egy 25 cm átmérőjű kivehető aljú piteformát kikentem vajjal. A leveles tésztát kibontottam, ráfektettem a formára, belenyomkodtam úgy, hogy a szélét is takarja a tészta, a tetejét körbevágtam. A tésztára ürítettem a kekszes zacskó tartalmát, elegyengettem rajta a morzsát. 
Ez arra szolgált, hogy: - ne hagyja elázni a tésztát
                                         - felhasználjam az egyébként használhatatlan kekszet
A nektarinokat megmostam, szárazra töröltem, majd leválasztottam a magjáról és cikkekre szeltem, a piteforma aljára fektettem sorba őket.
A tojásokat a cukorral, vaníliával és a mascarponéval összekevertem robotgéppel és a barackokra öntöttem. A sütőt előmelegítettem140 fokra hőlégkeverésen, aljába egy tál vizet tettem párologni. Ebbe toltam be a tortát és így sütöttem fél órán keresztül, majd lekapcsoltam 120fokra, a tetejét letakartam fóliával és további egy órát "szilárdítottam" a krémet. Mikor elkészült, a sütőt résnyire nyitottam, úgy hagytam langyosra hűlni, csak akkor vettem ki. Kiemeltem a formából. Csak akkor vágtam fel, amikor már teljesen kihűlt.


Vajas hajtogatott kifli

Ez a kifli nagyjából a pacsni mintájára készült. Nagyon finom, kívül roppan, belül lágy (köszönheti mindezt a benne lévő vajnak. 


Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg öregtészta
  • 60 dkg tönköly fehérliszt
  • 3 dl tej + 1-2 kanálnyi a tetejét sütés előtt megkenni
  • 1 dl víz
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1,5 tk só
  • 1 tk cukor

A rétegezéshez:

  • 20 dkg lágy vaj

Elkészítése:

Az öregtésztát kivettem a hűtőből és hagytam szoba hőmérsékletűre melegedni. A tejet és a vizet meglangyosítottam, elkevertem benne a cukrot és belemorzsoltam az élesztőt.Kelesztőtálba mértem az  öregtésztát, lisztet, sót és az élesztős tejet, lágy tésztát gyúrtam, dagasztottam, míg már elvált a tál falától és hólyagosodni kezdett.Lefedtem és hagytam kb. 2 és félszeresére kelni (1,5-2 óra). Lisztezett munkafelületre borítottam a tésztát és 1 cm vékonyra kinyújtottam, megkentem vastagon a lágy vajjal, majd behajtottam egyik harmadát és megvajaztam a tetejét, majd ráhajtottam a másik oldalát azt is megkenetem vajjal, mad ugyanígy jártam el az alsó harmadát felhajtva, végül a felső harmadával is. Letakartam a tésztát és hagytam fél óra alatt hatalmasra növekedni, majd ugyanezt a hajtogatást még egyszer elvégeztem. Vártam 20 percet a és a kinyújtott  tésztát most feltekertem. Késsel háromszögeket vágtam belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem és újabb 20 percig kelesztettem, míg a sütő előmelegedett 200 fokra hőlégkeverésen. Közben megkentem a tetejét egy ecsettel tejjel és megszórtam tengeri sóval. Sütőbe tolva 18-20 perc alatt szép aranybarnára sültek.


Kovászos uborka

Még jó néhányszor elkészíthetjük a nyáron ezt a finomságot. Első nagy felfedezésem az volt,- amit egyébként nem hittem el, amikor olvastam,- hogy akkor lesz ropogós az uborka, ha forró vízzel öntjük le az érlelés kezdetén. Így utólag belegondolva talán annyit számíthat, hogy hamarabb kezdődik el az erjedés.



Hozzávalók: 2 ilyen literes üveghez
  • 1,5 kg kis 8 cm körüli friss uborka
  • 1 csomag kapor
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 babérlevél
  • diónyi gyömbér
  • 1 ek egész koriandermag
  • 1 tk egész fekete bors
  • 1 tk borókabogyó
  • 1 tk egész mustármag
  • (ha tudunk szőlő vagy meggylevelet szerezni, még finomabb lesz tőle az uborka)
  • 2 ek tengeri só
  • 1 liter forró víz
  • 1 szelet kovászos kenyér
Elkészítése:

Az uborkákat alaposan folyó víz alatt piha szivaccsal megdörzsölve megmostam, mindkét végüket levágtam és keresztbe behasítottam úgy, hogy a közepén azért egybe maradjon, az tartsa össze.
Ezt követően már csak rétegezve az uborkát, fokhagymát, kaprot, magokat, gyömbért, babért megtöltöttem egy nagy 4 literes üveget. A vízforralóban vizet forraltam, elkevertem a sóval, ráöntöttem az uborkára és a tetejére tettem egy szelet kenyeret. Lefedtem egy kis tálkával és kitettem az erkélyre a napra, ahol két nap alatt elég érett lett. Ekkor leszedtem róla a kenyeret, a levet leszűrtem egy tálba, az uborkákat folyó hideg víz alatt lemostam, hogy ne maradjon rajtuk kenyérmaradék,  kisebb, literes csatos üvegbe tettem és a leszűrt levét visszaöntöttem rá. Hűtőben hosszabb ideig is eláll.

A tuti túrógombóc

Készítettem már több recept szerint, de általában túl lágyra sikerül, pedig várok vele, ahogy illik, több grízt pedig nem szeretnék beletenni. Ez most nagyon finom lett, majd mind a harminc darabot a fiam ette meg, ami igen nagy szó. Más titka nincs, mint egy kis nem főzős pudingpor. Máskor is használom krémek megkötésére, így gondoltam itt is beválhat, és így is lett.


Hozzávalók:

  • 75 dkg tehéntúró
  • 7 dkg búzadara
  • 8 dkg gyümölcscukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 3 tojás
  • 1/2 csomag (40g) Oetker nem főzős pudingpor

Öntet: 

  • 3 dl görög joghurt
  • 1 vanília kikapart magjai
  • 3 dkg gyümölcscukor

Elkészítése:

Nem vertem külön a tojásfehérjét habbá, se semmi varázslás, hanem mindent belemértem egy nagy tálba és robotgéppel homogénra kevertem, majd lefolpackoztam a tálat és egy kb. 3 órára a hűtőbe tettem.
A többi már ment, mint rendesen.  Gombócokat formáltam a masszából, közepes lángon lobogó sós vízbe tettem őket hatosával és mikor feljöttek a víz tetejére, hagytam még 1 percig főni, majd kihalásztam őket. Mentek a vajon megpirított zsemlemorzsába. Tálalásnál kevertem egy tál öntetet, azt locsolta bőven a gombócokra a kis drága. Ezentúl biztosan mindig így készítem a gombócot.

2015. július 18., szombat

Töltött paprika

Újabban már alig használok mást, mint kápia paprikát, mert olyan finom édes, nem romlik meg hamar és magyar. Így ezt a retro ebédet is ebből készítettem. Nagyon gyorsan elkészíthető,nem nehéz,  ebben a nagy melegben is ehető étel. 


Hozzávalók: 5 fő részére
  • 5 db közepes méretű kápia paprika
A töltelékhez:
  • 30 dkg csirkemell filé
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek  rizs, amit sós vízben megpároltam
  • 3 ek ajvár
  • 1 kk só
  • 11 kk frissen őrölt bors
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 tojás
A szószhoz:
  • 1 liter passzírozott paradicsom 
  • 1 közepes fej vöröshagyma 
  • 1-2 zellerszár
  • 1 tk nádcukor
  • 2 ek ajvár
Elkészítése:

Szinte gyorsabb, mint leírni. 
A rizst egy teáskanálnyi olajon megpirítottam, kevés sóval, vízzel megpároltam. A paprikákat alaposan megmostam, szárukat, magházukat, erüket kivágtam. A felkockázott csirkemellet az újhagymával és fokhagymával, valamint a fűszerekkel késes aprítóban összevágtam, majd belekevertem egy tojást és a rizst. Közben már a paradicsomszószt feltettem forrni. Beledobtam egy megtisztított fej vöröshagymát, a zellerszárat, ajvárt és a cukrot. A paprikákat szorosan megtöltöttem  a rizses hússal, a maradékból pedig tojásnyi gombócokat gyúrtam és a szószba tettem a megtöltött paprikákkal. Kis lángon negyed órát rotyogtattam és már el is készült. 
Úgy gondolom, hogy ez még nyáron is vállalható feladat.


2015. július 13., hétfő

Tejfölös meggyes pite

Kedves barátném, Gabi vendégül látott az általam imádott tanyáján, sőt biztatott rá, hogy bátran garázdálkodjak a meggyfái tájékán. Ezen felbuzdulva létrára hágtam és 3 vödör meggyet szedtem le, míg családom egyéb tagjai, ki a napon, ki az árnyékban az időt múlatta egy könyv társaságában, vagy éppen napfürdőzve (innen is láthatja a nyájas olvasó, hogy mindez nem a mai napon történt, hanem a közelmúltban).
A nyaralást követően természetesen tenger munkám akadt a sok meggyel. Egy részét kimagoztam és a mélyhűtő bugyraiba rejtettem, másrészt sütöttem ezt a finom meggyes pitét, de aztán amikor elfogyott a türelem, és már nem akartam szoros kapcsolatot a meggymagozóval, akkor a többi meggyet magosan befőttnek raktam el. No de a lényeg...



Hozzávalók:
A tésztához:
  •     30 dkg félfogós liszt
  •     3 db tojás
  •     3 dl tejföl (20%-os)
  •     12 dkg gyümölcscukor
  •     1 teáskanál vanília kivonat
  •     1/2 citrom leve
  •     1 citrom reszelt héja
  •     1 csomag sütőpor
  •     1 csipet só

Töltelékhez:

  •     1,2 kg meggy (magozott)
  •     3 dkg gyümölcscukor
  •     1 teáskanál fahéj
  •     1 csipet szegfűszeg
  •     1 kk őrölt kardamommag

Elkészítése:
Tészta:

A hozzávalókat keverőtálba mértem, és robotgéppel összeállítottam, sütőpapírral kibélelt 35x25 cm-es tepsibe öntöttem. (Ha nem felejtem el és külön választom a tojás fehérjét és a sárgáját és külön felverem, akkor még könnyebb tésztát kapok --> de ez itt elmaradt).

Töltelék:

A magozott meggyet megszórtam cukorral, őrölt fahéjjal,  szegfűszeggel, kardamommal. 
Mikor a tésztát kikevertem, és a tepsibe öntöttem, a meggyet a tetején egyenletesen elszórtam.180 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen 40 perc alatt megsütöttem.

Őszintén mondhatom, nagyon finom ízletes süteményünk lett, hogy a többiről ne is beszéljek.

2015. július 7., kedd

Rákóczi túrós, ahogy én készítettem



Fiam egyik kedvence a Rákóczi túrós. Viszont véletlenül máshogyan készítettem, mint máskor szoktam, de jól sült el a dolog, mert mindenkinek ízlett, aki csak megkóstolta.


Hozzávalók:

A tésztához:

  • ·         15 dkg zablizt
  • ·         1 csapott kávéskanál sütőpor
  • ·         7 dkg kristálycukor
  • ·         10 g vaníliás cukor
  • ·         7 dkg hideg vaj
  • ·         0.5 db citrom héja

A túrótöltelékhez:

  • ·         0,5 kg tehéntúró (félzsíros)
  • ·         12,5 dkg kristálycukor
  • ·         1 db tojás
  • ·         1 teáskanál citrom reszelt héja
  • ·         1 teáskanál vanília kivonat
  • ·         2,5 dl görög joghurt
  • ·         1/2 csomag főzés nélküli vanília pudingpor (40 g)

A kenéshez:

  • ·         5-6 evőkanál sárgabarack dzsem

A csíkozáshoz

  • ·         2 db tojásfehérje
  • ·         2 evőkanál kristálycukor

Elkészítése:

 A tészta hozzávalóit robotgépben addig kevertem, míg nedves homokhoz hasonló állagú lett. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe borítottam, elsimítottam egyenletesen és a 160 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen 5-6 percet elősütöttem. Míg sült, a túrós krémet állítottam össze. Minden hozzávalót turmixgépbe tettem és addig turmixoltam, míg finom krémes állaga lett.Ekkor ráborítottam a tésztára, tetejét elsimítottam és visszatoltam a sütőben 40-45 percre, Mikor színesedni kezdett a teteje, letakartam alufóliával. Még lágynak látszott, de a beleszúrt fogpiszkálóra már éppen nem ragadt rá, mikor újra kivettem, megkentem baracklekvárral és visszatoltam a sütőbe, míg a habot felvertem a díszítéséhez,
Két tojásfehérjét lágy habbá vertem, ekkor hozzáadtam a két kanál cukrot és avval kemény habot vertem belőle. Habzsákba töltöttem és a sütőből kiemelt tészta tetejét rombusz alakban berácsoztam vele. 4-5 percre visszatoltam a sütőbe, hogy a hab megszikkadjon egy kicsit. Mikor színesedni kezdett, kivettem a sütőből a süteményt. 
Mikor kihűlt és felvágtam, a fiúk úgy falták, mintha soha nem sütöttem volna ilyet.