A mai gyorsan összedobott ebédünk volt ez, aztán száguldás a robotba. Keresem a lehetőséget, hogy változatosan készítsem el a csirkemellet. Reggeli neten való turkálásomból született az ebéd.
Hozzávalók:
A krumpli körethez:
Elkészítése:
A burgonyát egy dörzsi szivaccsal folyó víz alatt megdörzsöltem, így gyorsan lemostam róla a héját. Uborkagyalun vékonyra szeleteltem,kevés sóval megszórtam és egy vajjal kikent tűzállótálba rétegesen leraktam. A bacont apróra vágtam és a krumpliszeletek közé és a tetejére dobáltam. Meglocsoltam a tejszínnel, borsot őröltem rá, rádaraboltam a vajat, megszórtam a rozmaring leveleivel és fóliával letakarva a 180 fokos sütőbe tettem fél órára. Mikor megpuhult, parmezánt reszeltem rá és a grillen 5 perc alatt megpirítottam. Belül omlós, kívül roppanós igen ízletes köretet kaptam.
A csirkemellhez:
Elkészítése:
A csirkemell közepén hosszában egy éles késsel zsebet vágtam, melyet annyira kitágítottam, hogy csak a hús szélei tartották egyben. A mozzarella sajtot három szeletre vágtam. Mindegyik csirkezsebbe bedugtam egy-egy szelet sajtot. A spárga szárát eltörtem, ahol magától eltört és a zsebbe tűztem a szálakat, majd 2-2 szelet baconnel körbetekertem.
Kisebb, tapadásmentes tepsibe tettem a három kupacot és egy kanál vajat dobtam mellé. Fóliával letakarva követte a krumplis tálat a sütőbe. Együtt sültek, együtt pirultak. A csirkének elég 20 perc sütés is, tehát ha beteszem a krumplit, utána gyorsan előkészítem a húsokat, akkor éppen egyszerre készülnek el. És ez így is történt.
Hozzávalók:
A krumpli körethez:
- 1 kg újburgonya
- 1 dl 30% zsírtartalmú tejszín
- 3 dkg vaj
- 3 szelet bacon
- 3 dkg parmezán
- 1 csapott tk. só
- frissen őrölt bors
- 1 ág rozmaring
Elkészítése:
A burgonyát egy dörzsi szivaccsal folyó víz alatt megdörzsöltem, így gyorsan lemostam róla a héját. Uborkagyalun vékonyra szeleteltem,kevés sóval megszórtam és egy vajjal kikent tűzállótálba rétegesen leraktam. A bacont apróra vágtam és a krumpliszeletek közé és a tetejére dobáltam. Meglocsoltam a tejszínnel, borsot őröltem rá, rádaraboltam a vajat, megszórtam a rozmaring leveleivel és fóliával letakarva a 180 fokos sütőbe tettem fél órára. Mikor megpuhult, parmezánt reszeltem rá és a grillen 5 perc alatt megpirítottam. Belül omlós, kívül roppanós igen ízletes köretet kaptam.
A csirkemellhez:
- 3 db fél csirkemellfilé (50 dkg)
- 10 dkg mozzarella
- 10 dkg zöld spárga
- 6 szelet bacon
- 1 tk vaj
Elkészítése:
A csirkemell közepén hosszában egy éles késsel zsebet vágtam, melyet annyira kitágítottam, hogy csak a hús szélei tartották egyben. A mozzarella sajtot három szeletre vágtam. Mindegyik csirkezsebbe bedugtam egy-egy szelet sajtot. A spárga szárát eltörtem, ahol magától eltört és a zsebbe tűztem a szálakat, majd 2-2 szelet baconnel körbetekertem.
Kisebb, tapadásmentes tepsibe tettem a három kupacot és egy kanál vajat dobtam mellé. Fóliával letakarva követte a krumplis tálat a sütőbe. Együtt sültek, együtt pirultak. A csirkének elég 20 perc sütés is, tehát ha beteszem a krumplit, utána gyorsan előkészítem a húsokat, akkor éppen egyszerre készülnek el. És ez így is történt.