Nagyon sok receptemhez használom ezt a "segédanyagot", de sohasem írtam le, milyen egyszerű elkészíteni.
Thang Zhong - a kenyérdoktor:
Hozzávalók:
Elkészítése:
A hideg vízben habverővel elkeverem a lisztet egy vastag falú teflonlábasban, majd felteszem a tűzre folyamatosan kevergetve. Amikor felforrt, máris leveszem a tűzről, mert a lábas annyira meleg, hogy egy perc alatt besűrűsödik a keverés olyan lágy krémsajtos állagúra.
Ezt a mennyiséget kétszerre használom el kenyérsütéshez. Mindig lehűtve teszem a dagasztandó tésztához. Jól záródó edényben 3 napra is eltehető hűtőben, így nem kell mindig újra kotyvasztani. Finom lágy lesz tőle a kenyér és hosszan friss marad.
Thang Zhong - a kenyérdoktor:
Hozzávalók:
- 5 dkg liszt
- 2,5 dl hideg víz
Elkészítése:
A hideg vízben habverővel elkeverem a lisztet egy vastag falú teflonlábasban, majd felteszem a tűzre folyamatosan kevergetve. Amikor felforrt, máris leveszem a tűzről, mert a lábas annyira meleg, hogy egy perc alatt besűrűsödik a keverés olyan lágy krémsajtos állagúra.
Ezt a mennyiséget kétszerre használom el kenyérsütéshez. Mindig lehűtve teszem a dagasztandó tésztához. Jól záródó edényben 3 napra is eltehető hűtőben, így nem kell mindig újra kotyvasztani. Finom lágy lesz tőle a kenyér és hosszan friss marad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése