Gyakran megesik velem, hogy csak kevés időm jut a főzésre. Szerencsére rengeteg receptem van amit negyed óra alatt összedobok. Ez is egy ilyen. Igaz, még meg kell sütni, de az is nagyon gyorsan kész.
Hozzávalók:
A tócsnihoz:
Elkészítése:
A cukkinit és a krumplit megmosom, nem hámozom. A cukkinik két végét levágom. Mindkettőt nagy lyukú reszelőn lereszelem. Sózom, borsozom, hozzáadom a felaprított zöld fűszereket, a citrom finomra reszelt héját, tojásokat, lisztet és összekeverem.
Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral és ebbe simítom a masszát. Egy kis adag extra reszelt sajt mindig jól jön a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt pirosra sütöm. S ha már bent van, egy másik tepsiben mellé csapok egy kis sós-borsos-mustáros tarját 1-2 kanál olajon és azt is vele sütöm.
Hozzávalók:
A tócsnihoz:
- 45 dkg cukkini (2 db kicsi)
- 45 dkg sárga, sütni való burgonya (2 közepes)
- só
- bors
- kakukkfű / bátrabbaknak menta
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás
- 5 dkg parmezánsajt frissen reszelve
- 5 púpozott ek tk. tönkölyliszt
Elkészítése:
A cukkinit és a krumplit megmosom, nem hámozom. A cukkinik két végét levágom. Mindkettőt nagy lyukú reszelőn lereszelem. Sózom, borsozom, hozzáadom a felaprított zöld fűszereket, a citrom finomra reszelt héját, tojásokat, lisztet és összekeverem.
Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral és ebbe simítom a masszát. Egy kis adag extra reszelt sajt mindig jól jön a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt pirosra sütöm. S ha már bent van, egy másik tepsiben mellé csapok egy kis sós-borsos-mustáros tarját 1-2 kanál olajon és azt is vele sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése