Időről időre szétnézek a hűtőmben, kamrámban és minden maradékot feldolgozok. Hiába, nem szeretek ételt kidobni. Most éppen a néhány napja készített forralt bort mentettem meg.
Hozzávalók:
Forralt borhoz:
Kacsához:
Körethez:
Elkészítése:
A kacsamellet sóztam, borsoztam, megszórtam ötfűszer-keverékkel és a bőrös oldalával lefelé sütni kezdtem egy teflon lábasban, majd három perc múlva megfordítottam és kérget sütöttem a másik oldalára is. Felöntöttem a forralt borral és a 180 fokra előmelegített sütőbe tettem 15 percre alul-felül sütésen, mert jókorák voltak a mellek.
Közben egy kanál olajon fehéredésig pirítottam a rizst, majd felengedtem annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje (ez a módszer mindig tökéletes állagú rizst eredményez), sóztam és kb 10 perc alatt megfőztem.
A mangót meghámoztam. magjáról levágtam, felkockáztam 1x1 cm-es kockákra. A gránátalmát elfenekeltem egy fakanállal, majd kettévágtam. Annyira megszeppent a bántalmazástól, hogy mint sűrűn hulló könnycseppeket, úgy ontotta rubin magjait.
A sűrű gránátalmasziruppal és a mangószósszal húztam néhány csíkot a tányérra, erre rátálaltam a rizst, majd a tetejére halmoztam a gyümölcsöket. Közé szorítottam a jókora, 10 percig fólia alatt pihentetett, majd felszeletelt kacsamellet, és elkövetkezett a gyönyör. Olyan ízkavalkád ült a táyérunkon, hogy azt sem tudtuk, mihez kapjunk.
Hozzávalók:
Forralt borhoz:
- 7 dl vörösbor
- 1 narancs
- 1 rúd fahéj
- 4-5 szegfűbors
- 4 szem borókabogyó
- 5-6 szegfűszeg
- 10-15 szem fekete bors
- 4-5 szem zöld kardamom
- 3 ek nádcukor
Kacsához:
- 3 közepes kacsamell (felek)
- só
- bors
- 1 tk kínai ötfűszer-keverék
- 2 dl fűszeres forraltbor
Körethez:
- 20 dkg jázmin rizs
- 1 ek olaj
- só
- víz
- mangószósz
- gránátalmaszirup
- 1 érett mangó
- 1 gránátalma
Elkészítése:
A kacsamellet sóztam, borsoztam, megszórtam ötfűszer-keverékkel és a bőrös oldalával lefelé sütni kezdtem egy teflon lábasban, majd három perc múlva megfordítottam és kérget sütöttem a másik oldalára is. Felöntöttem a forralt borral és a 180 fokra előmelegített sütőbe tettem 15 percre alul-felül sütésen, mert jókorák voltak a mellek.
Közben egy kanál olajon fehéredésig pirítottam a rizst, majd felengedtem annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje (ez a módszer mindig tökéletes állagú rizst eredményez), sóztam és kb 10 perc alatt megfőztem.
A mangót meghámoztam. magjáról levágtam, felkockáztam 1x1 cm-es kockákra. A gránátalmát elfenekeltem egy fakanállal, majd kettévágtam. Annyira megszeppent a bántalmazástól, hogy mint sűrűn hulló könnycseppeket, úgy ontotta rubin magjait.
A sűrű gránátalmasziruppal és a mangószósszal húztam néhány csíkot a tányérra, erre rátálaltam a rizst, majd a tetejére halmoztam a gyümölcsöket. Közé szorítottam a jókora, 10 percig fólia alatt pihentetett, majd felszeletelt kacsamellet, és elkövetkezett a gyönyör. Olyan ízkavalkád ült a táyérunkon, hogy azt sem tudtuk, mihez kapjunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése