Egy főzős műsorban láttam elkészíteni. Nem mondott ott mennyiségeket, csak bemutatta az egyszerű sütemény elkészítését. Így magamra voltam hagyatkozva az adagokkal, de elég jól sikerült.
Hozzávalók: 22 cm-es tortaformához
A tetejére:
Elkészítése:
Egy lábasban vizet forraltam és a keletkezett gőzben egy keverőtálban megolvasztottam a csokoládét a vajjal.
Egy másik tálban az öt egész tojást és a cukrot addig vertem robotgéppel, míg keményebb hab keletkezett.
Ebbe forgattam a már hűlő vajas csokoládémasszát és egy spatulával belekevertem.
A tortaforma aljára sütőpapírt tettem és az oldalát pedig kivajaztam. Beleöntöttem a tésztát és a 180 fokra előmelegített sütőbe tettem és 20 perc alatt megsütöttem.
Még melegen rászitáltam a kakaót és ráreszeltem a narancs héját.
Ennél egyszerűbb receptet keveset találni.
Hozzávalók: 22 cm-es tortaformához
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 5 dkg gyümölcscukor
- 5 tojás
A tetejére:
- 1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
- 1 narancs reszelt héja
Elkészítése:
Egy lábasban vizet forraltam és a keletkezett gőzben egy keverőtálban megolvasztottam a csokoládét a vajjal.
Egy másik tálban az öt egész tojást és a cukrot addig vertem robotgéppel, míg keményebb hab keletkezett.
Ebbe forgattam a már hűlő vajas csokoládémasszát és egy spatulával belekevertem.
A tortaforma aljára sütőpapírt tettem és az oldalát pedig kivajaztam. Beleöntöttem a tésztát és a 180 fokra előmelegített sütőbe tettem és 20 perc alatt megsütöttem.
Még melegen rászitáltam a kakaót és ráreszeltem a narancs héját.
Ennél egyszerűbb receptet keveset találni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése