Ha fiamnak szeretnék kedvezni, akkor mindig "tésztalevest" főzök, ami egyébként a húslevest takarja. A lényege, hogy bálaszámra legyen hozzá eperlevél kifőzve.
Na ez így nem annyira csábító, de a lényeg az, hogy a hús sohasem fogyna el, ezért megfőztem levesnek, majd átsütöttem és kelbimbós krumplipürével tálaltam.
Hozzávalók a leveshez:
Elkészítése:
A csirkét egy nagy serpenyőben körbepirítottam, míg mindenütt aranybarnás színe lett. Zsiradék nem kell alá, sül bőven ki a csirke bőréből, annál kevesebb marad rajta. Ezen kívül a főzésnél már nem keletkezik hab a levesen.
A megpirított csirkét aztán egy jókora tésztafőző fazékba tettem (azért ebbe, mert egy mozdulattal ki tudom emelni a levesből a húst és zöldséget és nem kell halászgatnom fél órán keresztül. Annyi hideg vizet engedtem rá, hogy bőven ellepje, majd körberaktam a zöldségekkel és takaréklángon hagytam gyöngyözni, míg a hús és a zöldségek megpuhultak.
A csirkét aztán néhány kanál vaj, némi só, bors kíséretében a sütőben újra pirítottam.
Na ez így nem annyira csábító, de a lényeg az, hogy a hús sohasem fogyna el, ezért megfőztem levesnek, majd átsütöttem és kelbimbós krumplipürével tálaltam.
Hozzávalók a leveshez:
- 1,4 kg-us egész csirke (a hús lehet bármi más is, de jó, ha csontos)
- 25 dkg kelkáposzta / vagy kelbimbó
- 35 dkg sárgarépa (csak ez fogy és az eperlevél)
- 1 fej zsenge karalábé
- 25 dkg zeller
- 2 közepes paszternák
- 1-2 krumpli
- 1-2 paradicsom
- 1 paprika
- 1 chili paprika egészben
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ujjnyi gyömbér
- 2 babérlevél
- 1 tk egész fekete bors
- 1 csipet sáfrány / ennek híján 1 kk sáfrányos szeklice
- 3-4 szem szegfűbors
- 5-6 szem borókabogyó
- jobb napokon 10 dkg gomba és ugyanannyi zöldborsó
- petrezselyemlevél csokorba kötve
- só ízlés szerint (én kevesebbet használok, mint az átlag magyar)
- 25 dkg eperlevél tészta
Elkészítése:
A csirkét egy nagy serpenyőben körbepirítottam, míg mindenütt aranybarnás színe lett. Zsiradék nem kell alá, sül bőven ki a csirke bőréből, annál kevesebb marad rajta. Ezen kívül a főzésnél már nem keletkezik hab a levesen.
A megpirított csirkét aztán egy jókora tésztafőző fazékba tettem (azért ebbe, mert egy mozdulattal ki tudom emelni a levesből a húst és zöldséget és nem kell halászgatnom fél órán keresztül. Annyi hideg vizet engedtem rá, hogy bőven ellepje, majd körberaktam a zöldségekkel és takaréklángon hagytam gyöngyözni, míg a hús és a zöldségek megpuhultak.
A csirkét aztán néhány kanál vaj, némi só, bors kíséretében a sütőben újra pirítottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése