Összes oldalmegjelenítés

2016. március 5., szombat

Kelkáposzta főzelék keményítő napra a 90 napos diétában

Hát igen, az első tányér az én ebédem , a másik a családom feltétje a főzelékhez. Készítem én ezt többféle képpen, így ne unjuk meg. Kicsit lágyabb változat, ahogyan a dédi készítette, vagy akár más ízekkel


Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 30 dkg burgonya
  • 0,6 l zöldség alaplé
  • 1 kk só
  • 1 kk bors
  • 1/2 kk őrölt köménymag
  • 1 tk majoranna
  • 1 ek paprikakrém
  • 1 ek paradícsomsűrítmény
  • 1 gerezd fokhagyma
  •  

Elkészítése:

A kelkáposztaleveleket levágom aza ereiről, így nem is kell soká főzni, csak néhány percig. A leveleket csíkokra vágom, felöntöm annyi alaplével, hogy félig ellepje. Hozzáadom a fúszereket és pár perc fővés után hozzáadom a felkockázott burgonyát és addig főzöm, míg a krumpli megpuhul. Ha nem akarom túlbonyolítani, akkor egy ponton belenyomom a botmixert és máris be van sűrítve a főzelék.

Nincsenek megjegyzések: