Hozzávalók:
5 dkg tönköly fehérliszt
36 dkg BL-55 finomliszt
15 dkg vaj
5 dkg cukor
1 tojás sárgája
15 dkg tejbe áztatott zabpehely ( 1 dl tejbe 4 dkg zabpehely és 1 ek juharszirup / esetleg méz
130 g natúr joghurt
1 tk citruspor
1 tk fahéj
1 kk őrölt szecsuáni bors
1 kk őrölt rózsabors
1 kk kínai ötfűszerkeverék
1 tk vaníliakivonat
1 tk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
2 ek méz
Az összes hozzávalót robotgépben összekevertem, folpackba hengerformájúra alakítva becsomagoltam, fél órára hűtőbe tettem. Azt követően kinyújtottam fél cm vastagra, pogácsaszaggatóval kiszaggattam, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, megkentem tojással, közepébe nyomtam 1-1 vörös-áfonya szemet, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.
Mikor bevittem a munkahelyre és a lányok megkóstolták, mindegyikük azt mondta, hogy most már pont olyan, mint a péké volt. Ma már a receptjeit osztottam szét. Ez aztán az öröm, ha segítek is valakinek, miközben kedvenc elfoglaltságomat űzöm..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése