Hozzávalók:
- 50 dkg marha hátszín
- 2 ek földimogyoró olaj
- 100 ml édes chiliszósz
- 70 ml lime - vagy citromlé
- 4 kaffir lime levél
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek teriyaki szósz
- 2 csillagánizs
- 3 ek barna cukor
- 3-4 szál újhagyma felszeletelve
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 diónyi gyömbér reszelve
- 1 kk bors
Elkészítése:
A húst vékony, néhány milliméteres szeletekre vágtam és bepácoltam egy délelőttre a fenti pácba, hogy az ízeknek legyen idejük alaposan átjárni minden rostot. A benne lévő citrom pedig a pácolás közben máris elkezdi "főzni" a húst. Majd lecsepegtettem a húsról a pácot, mogyoróolajat forrósítottam a wokba és a hússzeleteket hirtelen átforgattam rajta. Elég 2-3 percig sütni. Nyakon öntöttem a páclével, összeforraltam néhány percig. Kibányásztam a csillagánizsokat,főtt jázmin rizzsel tálaltam az ételt.
A családom ötöst adott rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése