Hozzávalók: 4 főre
- 50 dkg krumpli sós vízben megfőzve, megpucolva, lereszelve
- 10 dkg kukoricadara
- 2 ek felaprított petrezselyemzöld
- 2 ek felaprított bazsalikomlevél
- olaj a sütéshez
- néhány citromfű levél és bazsalikomlevél díszíteni
Elkészítése:
Igen egyszerű volt. A lereszelt, vagy összenyomott főtt burgonyát összegyúrtam a kukoricadarával. A kapott masszából maroknyi darabokat téptem és megformáltam, gyúrtam alma és körte formájúra., végüket benyomtam, ahol a szára és a csumája van. A "gyümölcsöket" 170 fokos olajban arany-barnára sütöttem, leitattam az olajat konyhai törlőkendővel, tálra raktam és a szár helyén apróbb leveleket tűztem bele.
Isteni gluténmentes körete volt egy finom, omlós sült csirkének.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése