Ma ünnepi ebédünk volt, hisz Tibikémnek volt a névnapja. Ez az alkalom igazán megérdemli, hogy ilyen pompás eledelekkel kényeztessük magunkat.
A libamájat egy napig jeges tejben áztattam. A tejből kivéve szárazra itattam a külsejét, megsóztam és megborsoztam frissen őrölt tarka borssal, belemártottam lisztbe és forró serpenyőben egy kanál kacsazsíron mindkét oldalát egy-egy percig hirtelen kisütöttem. Szerintem ez volt eddigi legsikeresebb libamáj sütéseim egyike. Isteni erdei gombás burgonya rizottót tálaltam hozzá köretnek és ezt kísérte még egy gránátalmás szósszal kísért párolt körte.
Összes oldalmegjelenítés
2013. április 14., vasárnap
Sült libamáj szelet burgonya rizottóval és párolt körtével
Címkék:
balzsamecet,
burgonya,
erdei gomba,
fehérbor,
gránátalmaszirup,
körte,
libamáj,
tarka bors,
vaj
Eddig a családomnak és barátaimnak főzőtt ételeket mutattam be egy másik blogomon ( http://evinenikulinariskalandozasai.blogspot.com/ ), de két éve beszippantott a kovász világa. Elvarázsol, megnyugtat, inspirál, egy szóval örömet okoz nekem és a környezetemnek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése