Hozzávalók:
A tésztához:
- 150 g belga étcsokoládé
- 75 g vaj
- 4 nagy tojás
- 40 g mandulaliszt
- 60 g gyümölcsporcukor
- 1/2 rúd vanília kikapart magjai
- 1/2 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 50 g apró étcsokoládé lencse
- 200 g belga étcsokoládé
- 100 ml tejszín
- 15 dkg belga étcsokoládé
- 3 ek szőlőmagolaj
Elkészítése:
A tészta sütéséhez a tojásokat szétválasztottam. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem.
A csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztottam, majd levettem a
tűzről, s amikor már langyosra hűlt, hozzákevertem a tojások sárgáját a
vanília kikapart magjait és a cukrot is.
A masszához kevertem a sütőporral elkevert mandulalisztet, végül fellazítottam a tojáshabbal, amit három adagra osztva kevertem a tésztához.
Szilikon mini kuglóf sütőformákba töltöttem a tésztát, 2/3-ig töltve a
formákat. Ekkor szórtam rá a csokilencsét, ami sülés közben a tészta belsejébe süllyed. 12 db kis forma tölthető megevvel a mennyiséggel.
A 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen egy fém pohárba vizet tettem, hogy gőz keletkezzen, és a tésztát 8 - 10 perc alatt készre sütöttem benne.
A ganache-hoz a tejszínbe tettem a csokoládét és vízgőz felett
addig melegítettem, míg megolvad a csokoládé. Ekkor levettem a gőz
fölül és robotgéppel kemény habot vertem belőle. Hűtőbe tettem, míg
teljesen ki nem hűlt.
A kihűlt ganache-t habzsákba töltöttem, így megtöltve valamennyit.
Újra elővettem a gőzölős edényemet és egy keverőtálban
felolvasztottam 15 dkg csokoládét, elkevertem 3 ek szőlőmagolajjal, míg
szép fényes, homogén nem lett. Ebbe mártogatjuk a ganache-sal töltött mini kuglófokat, Rácsra tettem lecsepegni, majd hűtőben
lehűtöttem, míg a csokoládé a külsején megdermedt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése