Ha már kenyeret eszem, próbálom azt egészségesebb formában tenni.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 27 dkg öregtészta
- 27 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 27 dkg kilófaló kenyérliszt
- 1,5 dl tejföl
- 2 dl víz
- 1 dkg élesztő
- 1 ek méz
- 1,5 tk só
Tetejére:
- joghurt a kenéshez
- mák, fekete/ fehér szezámmag a szóráshoz
Elkészítése:
A vizet meglangyosítottam, elkevertem benne a mézet és az élesztőt, megkelesztettem.
Kenyérsütőgép üstjébe töltöttem a folyadékokat, az öregtésztát, felülre a liszteket és a sót. Dagasztó-kelesztő programra kapcsoltam és a gépre bíztam a munka dandárját.
A megkelt tésztát lisztezetlen felületen átgyúrtam, 12 részre osztottam, vékony rudakat sodortam belőle és lazán megcsomóztam , majd a tészta két végét ellenkező irányba tekertem a tésztahurok körül. Végül a két végét összecsippentettem, óriás muffin formába tettem. Letakarva fél órát újra kelesztettem.
A tetejét megkentem joghurttal, megszórtam magokkal: mákkal, fekete és fehér szezámmaggal.
210 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütöttem.
A vizet meglangyosítottam, elkevertem benne a mézet és az élesztőt, megkelesztettem.
Kenyérsütőgép üstjébe töltöttem a folyadékokat, az öregtésztát, felülre a liszteket és a sót. Dagasztó-kelesztő programra kapcsoltam és a gépre bíztam a munka dandárját.
A megkelt tésztát lisztezetlen felületen átgyúrtam, 12 részre osztottam, vékony rudakat sodortam belőle és lazán megcsomóztam , majd a tészta két végét ellenkező irányba tekertem a tésztahurok körül. Végül a két végét összecsippentettem, óriás muffin formába tettem. Letakarva fél órát újra kelesztettem.
A tetejét megkentem joghurttal, megszórtam magokkal: mákkal, fekete és fehér szezámmaggal.
210 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése