Hozzávalók:
- 3 halfilé (50 dkg), 1 halfilé /fő
- 1tojás
Panírhoz:
- 2 zsemle ledarálva
- 2 ek petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 1 kk frissen őrölt bors
- 4 ek frissen reszelt parmezánsajt
- 1citrom reszelt héja
Körethez:
- 2 ek olaj
- 20 dkg jázminrizs
- 1 ek vaj
- 40 dkg zöldbab
- 1 nagy csipet só
- 1 nagy csipet bors
- 1 kk aprított chili
- 1 ek aprított petrezselyem
- 1 nagy gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A panír hozzávalóit késes aprítóban összedaráltam.
A halfilét enyhén sóztam, tojásba, majd a panírba forgatva forró olajban kisütöttem. Konyhai törlőn lecsepegtettem. A rizst átforgattam forró olajon, sós vízben megpároltam. Egy serpenyőben egy kanál olajon megolvasztottam a vajat, rádobtam a babot, sóztam, borsoztam, megszórtam a chilivel és a reszelt fokhagymával. Erős tűzön 3-4 percig pirítottam. A végén rádobtam a petrezselymet, átforgattam vele és máris levettem a tűzről. Egy öblös pohár segítségével elkészítettem a kétszínű köretet és mellé tálaltam a halat. Családom tetszését egyöntetűen elnyerte az ebéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése