Szinte minden nap sütök valami kekszet a családomnak, had hízzanak (de nem teszik). Nekem bezzeg a nyálam csöpög és sanyargatom magam, mivel csak egy-két kekszet kóstolok meg, hogy ellenőrizzem az eredményt, mi született a munkámból. Ezeket pillanatok alatt összeállítom és maximum negyed óra alatt meg is sütöm. Még arra is gondolok, hogy olyankor süssek, amikor valamiért egyébként is bekapcsolnám a sütőt.
Ez egy finom omlós keksz lett, melyet isteni fügelekvárral töltöttem (Jucika barátnőm kedves szülei leptek meg vele) és néhány levendulavirágot vetettem rá.
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltéshez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit robotgépben összegyúrtam, fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tettem, majd zöld diónyi golyókat gyúrtam, amit sütőpapírral bélelt tepsibe tettem egymástól távolabb. Majd támadást intéztem egy teáskanállal és a közepükbe mélyedést nyomtam. A sütőt közben előmelegítettem 180 fokra hőlégkeverésen és 5 percre betettem sülni a tésztákat. Amikor letelt az idő és már emelkedtek a tészták, kivettem őket és mindegyik közepébe csapott teáskanálnyi lekvárt mértem, hogy nehogy kibugyogjon az üregéből és visszatoltam a tepsit további 5 percre. Ennyi idő alatt megsült a süti. Csak ekkor szórtam rá a levendulavirágokat, nehogy összeégjenek. A tepsiben hagytam kihűlni a tésztácskákat, nehogy eltörjenek. 24 db lett ebből a mennyiségből s olyan hihetetlen gyorsan eltűnt, mintha nem is sütöttem volna semmit. Aztán a fiam forgatta a fejecskéjét, hogy hol találhatna még ilyen finom sütit, de sajnos már nem volt.
Ez egy finom omlós keksz lett, melyet isteni fügelekvárral töltöttem (Jucika barátnőm kedves szülei leptek meg vele) és néhány levendulavirágot vetettem rá.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 dkg porcukor (levendulavirágos)
- 10 dkg hideg vaj
- 14 dkg tönköly fehér liszt
- 5 dkg mandulaliszt
- 1/2 kk fahéj
- csipet só
A töltéshez:
- fügelekvár
- levendulavirág
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit robotgépben összegyúrtam, fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tettem, majd zöld diónyi golyókat gyúrtam, amit sütőpapírral bélelt tepsibe tettem egymástól távolabb. Majd támadást intéztem egy teáskanállal és a közepükbe mélyedést nyomtam. A sütőt közben előmelegítettem 180 fokra hőlégkeverésen és 5 percre betettem sülni a tésztákat. Amikor letelt az idő és már emelkedtek a tészták, kivettem őket és mindegyik közepébe csapott teáskanálnyi lekvárt mértem, hogy nehogy kibugyogjon az üregéből és visszatoltam a tepsit további 5 percre. Ennyi idő alatt megsült a süti. Csak ekkor szórtam rá a levendulavirágokat, nehogy összeégjenek. A tepsiben hagytam kihűlni a tésztácskákat, nehogy eltörjenek. 24 db lett ebből a mennyiségből s olyan hihetetlen gyorsan eltűnt, mintha nem is sütöttem volna semmit. Aztán a fiam forgatta a fejecskéjét, hogy hol találhatna még ilyen finom sütit, de sajnos már nem volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése