A NoSalty oldalán olvastam a receptet Dávid receptjét olvasva azonnal szerettem volna kipróbálni a receptet, tehát így is tettem.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A vajat a tejben felolvasztottam, hozzáadtam a sót, fehérborsot és a lisztet és felforraltam. A lángot kikapcsolva addig kevertem habverővel, míg elvált az edény falától. Ezután hagytam langyosra hűlni a masszát. Áttettem a robotgép keverőtáljába és elindítottam a gépet. Folyamatos keverés mellett darabonként adtam hozzá a tojásokat mindig jól kikeverve a tésztával. Végül belekevertem a reszelt sajtot is .
A tésztát habzsákba töltöttem és nagy diónyi halmokat nyomtam a sütőpapírral bélelt tepsibe.
160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 25 perc alatt aranybarnára sütöttem őket.
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 10 dkg vaj
- 15 dkg tönkölyliszt
- 1 tk só
- 1 csipet fehérbors
- 4 nagy tojás
- 10 dkg ementáli sajt reszelve
Elkészítése:
A vajat a tejben felolvasztottam, hozzáadtam a sót, fehérborsot és a lisztet és felforraltam. A lángot kikapcsolva addig kevertem habverővel, míg elvált az edény falától. Ezután hagytam langyosra hűlni a masszát. Áttettem a robotgép keverőtáljába és elindítottam a gépet. Folyamatos keverés mellett darabonként adtam hozzá a tojásokat mindig jól kikeverve a tésztával. Végül belekevertem a reszelt sajtot is .
A tésztát habzsákba töltöttem és nagy diónyi halmokat nyomtam a sütőpapírral bélelt tepsibe.
160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 25 perc alatt aranybarnára sütöttem őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése