A héten olyan ételeket főztem, amilyeneket zsenge koromban ettem egyszer-egyszer és azóta sem. Krumplis tésztát életemben most főztem másodszor, de a fiam mindig szapul, hogy túl bonyolítom a főzést és "soha" nem főzök egyszerű ételt. Na a héten megkapta. nesze. Először megrökönyödött, hogy ez van enni?- de azért 3 tányérral bevágott belőle (nem ilyen kicsivel).
Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplit meghámoztam, vékony kockákra vágtam,sós vízben puhára főztem. Leszűrtem a levét, de kb. 2 dl-nyit hagytam rajta. amiben összetörtem.
A hagymát felkockáztam, kacsazsíron megpirítottam szalmasárgára. Hozzáadtam egy evőkanálnyi Piros Aranyat, borsoztam és belekevertem az összetört krumplit.
Közben lobogó, sós vízben megfőztem a tésztát, leszűrtem, átöblítettem és a hagymás krumplihoz adtam. Összekevertem, összemelegítettem őket.
Ebből a hatalmas adagból legalább hat ember jól lakik.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só
- bors
- csemege Piros Arany
- 2-3 ek kacsazsír
- 0,5 kg nagy kocka tészta
Elkészítése:
A krumplit meghámoztam, vékony kockákra vágtam,sós vízben puhára főztem. Leszűrtem a levét, de kb. 2 dl-nyit hagytam rajta. amiben összetörtem.
A hagymát felkockáztam, kacsazsíron megpirítottam szalmasárgára. Hozzáadtam egy evőkanálnyi Piros Aranyat, borsoztam és belekevertem az összetört krumplit.
Közben lobogó, sós vízben megfőztem a tésztát, leszűrtem, átöblítettem és a hagymás krumplihoz adtam. Összekevertem, összemelegítettem őket.
Ebből a hatalmas adagból legalább hat ember jól lakik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése