Fiatal koromban nagy divat volt ez a fogás az éttermekben. Ma már biztosan nem találnék ilyesmit az étlapon. Nem baj, a gyermek elkápráztatásáért ezt is elkészítem. Ez sem olyan macerás étel, belefér.
Hozzávalók: 3 személyre
Bundázáshoz:
Sütéshez:
Elkészítése:
A csirkemellet háromfelé nyitom filézőkéssel úgy, hogy először jobbról balra metszem be a vastagsága egyharmadánál, majd ugyanezt elkövetem a másik irányban is, így kapok egy nagy felületű, kb. mindenütt 1 cm-es hússzeletet. Nem bíbelődtem klopfolással. Enyhén megsóztam, frissen tarka borssal megszórtam. Az ananászt meghámoztam és 1 cm-es nagy szeleteket vágtam le belőle, ami szinte félig akkora volt, mint a kiterített hús. Éppen csak egy kis peremnek hagytam helyet. Az ananász tetejére egy szelet sajt került, majd ráhajtottam a hús másik felét és a széleit összetűztem hústűvel.
Lisztbe forgattam, aztán az írós tojásba, végül zsemlemorzsába. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, amire vajdarabkákat tettem. Erre fektettem a bebundázott húst. Tetejére is vajat csipkedtem. Lefedtem fóliával és a 200 fokosra előmelegített sütőbe tettem 20 percre. Ezután levettem a fóliát és a rozmaringos sós, borsos, olívaolajas sárga krumplival együtt sütöttem még egy jó fél órát 180 fokon. Betegre ettük magunkat belőle.
Hozzávalók: 3 személyre
- 3 db fél csirkemell (kb. 60 dkg)
- 1 kisebb ananász
- 5 dkg sajt (ementálim volt otthon)
- só
- frissen őrölt ötszínű bors
Bundázáshoz:
- 2 nagy tojás
- 0,5 dl író
- csipet só
- liszt
- zsemlemorzsa
Sütéshez:
- 6 dkg vaj
Elkészítése:
A csirkemellet háromfelé nyitom filézőkéssel úgy, hogy először jobbról balra metszem be a vastagsága egyharmadánál, majd ugyanezt elkövetem a másik irányban is, így kapok egy nagy felületű, kb. mindenütt 1 cm-es hússzeletet. Nem bíbelődtem klopfolással. Enyhén megsóztam, frissen tarka borssal megszórtam. Az ananászt meghámoztam és 1 cm-es nagy szeleteket vágtam le belőle, ami szinte félig akkora volt, mint a kiterített hús. Éppen csak egy kis peremnek hagytam helyet. Az ananász tetejére egy szelet sajt került, majd ráhajtottam a hús másik felét és a széleit összetűztem hústűvel.
Lisztbe forgattam, aztán az írós tojásba, végül zsemlemorzsába. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, amire vajdarabkákat tettem. Erre fektettem a bebundázott húst. Tetejére is vajat csipkedtem. Lefedtem fóliával és a 200 fokosra előmelegített sütőbe tettem 20 percre. Ezután levettem a fóliát és a rozmaringos sós, borsos, olívaolajas sárga krumplival együtt sütöttem még egy jó fél órát 180 fokon. Betegre ettük magunkat belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése