Ezt az aszalt szilvás-csokis keksz sablonjára készítettem, mert az nagyon ízlett. Fiam pedig jobban kedveli a banánnal készült édességeket, így most az ő kedvére tettem, bár azért az előző is elfogyott hamar.
Hozzávalók.
Elkészítése:
A rozspelyhet durvára őröltem a kávédarálóban. Ezután mindent bedobáltam a késes aprítóba - a csoki kivételével,- és pillanatok alatt tésztává dolgoztam össze. Végül hozzá kevertem a csokoládét is.
Kisebb diónyi golyókat gyúrtam a lágy tésztából és sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem őket, majd a tenyeremmel szétnyomtam kb. 0,5 cm vékonyra. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sülnek. Amikor elkezd színesedni, akkor kell kivenni a sütőből. A tepsiben hagytam kihűlni őket. 50 darab lett ebből a mennyiségből.
Hozzávalók.
- 7,5 dkg rozspehely
- 15 dkg tönkölyliszt
- 25 dkg banán ( 2 nagyobb)
- 15 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg szoba hőmérsékletű margarin
- 4 ek méz
- 1 tk vanília kivonat
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 10 dkg süthető étcsokoládé csepp
Elkészítése:
A rozspelyhet durvára őröltem a kávédarálóban. Ezután mindent bedobáltam a késes aprítóba - a csoki kivételével,- és pillanatok alatt tésztává dolgoztam össze. Végül hozzá kevertem a csokoládét is.
Kisebb diónyi golyókat gyúrtam a lágy tésztából és sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem őket, majd a tenyeremmel szétnyomtam kb. 0,5 cm vékonyra. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sülnek. Amikor elkezd színesedni, akkor kell kivenni a sütőből. A tepsiben hagytam kihűlni őket. 50 darab lett ebből a mennyiségből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése