Néhány maradék zöldséget szedtem össze a hűtőmből, abból ütöttem össze ezeket a krémeket.
Avval kezdtem, hogy céklát, zellert és kápia paprikát tettem a sütőbe 200 fokon hőlégkeverésen.
A paprika hamarabb, a cékla és a zeller kb. fél órát sültek. Hagytam öket kihűlni, lehúztam a héjukat és onnan felgyorsultak az események. Maximum fél óra alatt összeraktam négy krémet.
Hozzávalók:
1./ Guacamole - avokádókrém:
2./ Csicseriborsókrém:
Elkészítése: aprítóban összedaráljuk
3./ Grúz céklakrém:
Elkészítése: a gránátalmamagok kivételével aprítóban összemixeljük, majd belekeverjük a magokat is.
4./ Zellerkrém:
Elkészítése: robotgépben összedaráljuk.
Téli időszakban elképzelni sem tudok egészségesebb és finomabb krémeket.
Avval kezdtem, hogy céklát, zellert és kápia paprikát tettem a sütőbe 200 fokon hőlégkeverésen.
A paprika hamarabb, a cékla és a zeller kb. fél órát sültek. Hagytam öket kihűlni, lehúztam a héjukat és onnan felgyorsultak az események. Maximum fél óra alatt összeraktam négy krémet.
Hozzávalók:
1./ Guacamole - avokádókrém:
- 1 nagy avokádó
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet chilipehely és még egy kicsi a díszítéséhez
- 1/2 lime leve
- egy csokor koriander (ennek híján, vagy aki nem szereti petrezselyemzöld)
- 2 ek tejföl
- só
- bors
2./ Csicseriborsókrém:
- 30 dkg főtt csicseriborsó
- 5 dkg szoba hőmérsékletű vaj
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy sült kápia paprika meghámozva, magjai eltávolítva
- 1 tk mustár
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- só
- bors
- 1 kk füstölt pirospaprika + 1 csipet a díszítéséhez
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése: aprítóban összedaráljuk
3./ Grúz céklakrém:
- 25 dkg sült cékla
- 5 dkg dió
- 1/2 gerezd fokagyma
- 1-2 ek balzsamecet
- 1 ág rozmaring levelei
- só
- bors
- 1/2 gránátalma magjai
Elkészítése: a gránátalmamagok kivételével aprítóban összemixeljük, majd belekeverjük a magokat is.
4./ Zellerkrém:
- 25 dkg sült zeller
- 1 szál újhagyma
- 2,5 dkg szoba hőmérsékletű vaj
- 0,5 dl tejszín
- só
- bors
- 1 ek fehér balzsamecet
Elkészítése: robotgépben összedaráljuk.
Téli időszakban elképzelni sem tudok egészségesebb és finomabb krémeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése