A gyorsan összerakott zöldségmártogatóst valamivel mártogatni is kellet, ezért bedagasztottam kétféle kenyértésztát is.
Hozzávalók:
Csicseriborsós rozsos lepénykék:
Olívabogyós-rozmaringos lepénykék:
Elkészítése:
Mindkét esetben a csicseriborsó illetve az olajbogyó kivételével dagasztógépbe dobáltam mindent és csak összeforgattam, végül pedig a belevaló zöldséget belegyúrtam a tésztába. Folpackba csomagoltam, kelesztőtálba tettem és becsaptam a kamrába, hogy ne legyen melegen, ne igyekezzen megkelni. Mégis, mikor egy óra múlva ránéztem, már sehol sem volta a tál fedele, hanem a tészták ott dagadoztak veszélyesen.
Lisztezett felületen átgyúrtam őket. A csicseriborsóst 12, az olívabogyóst 10 részre osztottam. Kinyújtottam őket kisujjnyi vékony lapokká, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem. Tetejüket megkentem olívaolajjal, az ujjaimmal lyukakat fúrtam bele, mint a focacciába szoktak. Kevés sót is hintettem rá, majd kelesztettem negyed órát őket. 220 fokon, hőlégkeverésen 10-12 perc alatt megsütöttem őket.
Hozzávalók:
Csicseriborsós rozsos lepénykék:
- 15 dkg öregtészta
- 25 dkg BL 80 kenyérliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 2 dl kézmeleg víz
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1 tk só
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk őrölt római kömény
- 2 tk őrölt koriandermag
- 1 csipet chilipehely
- pár tekerés bors
- 8 dkg főtt csicseriborsó
Olívabogyós-rozmaringos lepénykék:
- 15 dkg öregtészta
- 30 dkg BL 80 kenyérliszt
- 2 dl kézmeleg víz
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1 tk só
- 1 ek zsenge rozmaringlevél
- 6 ek olívaolaj
- 5 dkg fekete olajbogyó feldarabolva
Elkészítése:
Mindkét esetben a csicseriborsó illetve az olajbogyó kivételével dagasztógépbe dobáltam mindent és csak összeforgattam, végül pedig a belevaló zöldséget belegyúrtam a tésztába. Folpackba csomagoltam, kelesztőtálba tettem és becsaptam a kamrába, hogy ne legyen melegen, ne igyekezzen megkelni. Mégis, mikor egy óra múlva ránéztem, már sehol sem volta a tál fedele, hanem a tészták ott dagadoztak veszélyesen.
Lisztezett felületen átgyúrtam őket. A csicseriborsóst 12, az olívabogyóst 10 részre osztottam. Kinyújtottam őket kisujjnyi vékony lapokká, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem. Tetejüket megkentem olívaolajjal, az ujjaimmal lyukakat fúrtam bele, mint a focacciába szoktak. Kevés sót is hintettem rá, majd kelesztettem negyed órát őket. 220 fokon, hőlégkeverésen 10-12 perc alatt megsütöttem őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése