Ezt a receptet reggeli TV nézés közben jegyeztem fel. Nem sok jegyezni való volt rajta, de megtetszett az ötlet. Főleg, mivel tavaszi "diétás" időszakomat élem, amivel csak magamat áltatom.
A műsorban köretként kínálták az ételt, de én elkészítettem néhányat és degeszre ettük magunkat belőle. Egy palacsintával szerintem egy normál étkű ember bőven jól lakik.
Hozzávalók:
A palacsintához 1 főre:
A salátához: 5 adaghoz
Elkészítése:
A káposztalevélből kivágtam az ereket és a levél többi részét juliene-re vágtam. Az uborkát meghámoztam, az almát nem, valamint a saláta torzsáját is csak alul lecsaptam és mindet keskeny csíkokra szeleteltem.
Mindet keverőtálba tettem és a fűszerekkel, olajjal, balzsamecettel átkevertem.
A tojást a tejföllel és a fűszerekkel jól felvertem és egy 24 cm átmérőjű palacsintasütőben egy teáskanálnyi repceolajon mindkét oldalát 1-1 perc alatt kis lángon megsütöttem.
Végül a palacsintát alaposan megtöltöttem a salátával és feltekertem.
A jó hír, hogy mindez 195 kcal. Megítélésem szerint napi három elfogyasztásával egész nap jóllakott lehetek és máris megvan a vágyott 600 kcal/napos diéta.
A műsorban köretként kínálták az ételt, de én elkészítettem néhányat és degeszre ettük magunkat belőle. Egy palacsintával szerintem egy normál étkű ember bőven jól lakik.
Hozzávalók:
A palacsintához 1 főre:
- 1 nagy tojás
- 1 ek tejföl
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 csipet cayenne bors
- 1 tk vaj vagy olaj a sütéshez
A salátához: 5 adaghoz
- 10 dkg édes káposzta
- 1/2 kígyóuborka
- 1 alma
- 1 bébi római saláta
- 1 nagy csipet só
- frissen őrölt bors jó bőven
- 1 kk őrölt koriander (ez csak az én ötletem volt)
- 1 ek repceolaj
- 1 ek fehér balzsamecet
Elkészítése:
A káposztalevélből kivágtam az ereket és a levél többi részét juliene-re vágtam. Az uborkát meghámoztam, az almát nem, valamint a saláta torzsáját is csak alul lecsaptam és mindet keskeny csíkokra szeleteltem.
Mindet keverőtálba tettem és a fűszerekkel, olajjal, balzsamecettel átkevertem.
A tojást a tejföllel és a fűszerekkel jól felvertem és egy 24 cm átmérőjű palacsintasütőben egy teáskanálnyi repceolajon mindkét oldalát 1-1 perc alatt kis lángon megsütöttem.
Végül a palacsintát alaposan megtöltöttem a salátával és feltekertem.
A jó hír, hogy mindez 195 kcal. Megítélésem szerint napi három elfogyasztásával egész nap jóllakott lehetek és máris megvan a vágyott 600 kcal/napos diéta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése