Egy reggelen, hisz nem tart semmiből, gyorsan megsütöttem ezeket a barátságos kekszeket. A csúnya borongós időben jól esett néhány kedves mosoly, és az illat, ami belőlük áradt, felért egy izgalmas parfümmel.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A hozzávalókat (kivéve az aszalt gyümölcsöket, ha teszünk bele) dagasztógépben összegyúrjuk. Ha teszünk bele aszalt gyümölcsöt, azt csak a legvégén tesszük. Folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk 0,5 cm vékonyra. Rányomjuk a smilie pecsétet, kiszúrjuk pogácsaszaggatóval és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
180 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen aranybarnára sütjük.
Szegénykék hiába volt a nagy vidámkodás, nem voltak hosszú életűek. Én meg csak nyomom az AB generatort, de sehol egy kocka, sehol a karcsúsodó derék. Na, aki bátor, azért csak lásson neki ennek a finomságnak, de csak módjával.
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 2 ek kókuszreszelék
- 1 ek darált mandula
- 1 tojás
- 12,5 dkg vaj
- 3 ek juharszirup
- 1 tk vanília kivonat
- 1 tk őrölt kardamom
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 ek friss citromlé
- 1 ek rózsavíz
- 1 kk szódabikarbóna
- opcionálisan darabolt aszalt gyümölcsök: kandírozott gyömbér, mangó, áfonya, szilva, stb.
Elkészítése:
A hozzávalókat (kivéve az aszalt gyümölcsöket, ha teszünk bele) dagasztógépben összegyúrjuk. Ha teszünk bele aszalt gyümölcsöt, azt csak a legvégén tesszük. Folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk 0,5 cm vékonyra. Rányomjuk a smilie pecsétet, kiszúrjuk pogácsaszaggatóval és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
180 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen aranybarnára sütjük.
Szegénykék hiába volt a nagy vidámkodás, nem voltak hosszú életűek. Én meg csak nyomom az AB generatort, de sehol egy kocka, sehol a karcsúsodó derék. Na, aki bátor, azért csak lásson neki ennek a finomságnak, de csak módjával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése