Összes oldalmegjelenítés

2015. október 4., vasárnap

Magos pogácsa nem fogyókúrázóknak

Ezt a receptet NoSaltys szakácstársamtól láttam elkészíteni, aki "A konyha világa" néven kápráztat el szebbnél jobb receptjeivel. Szeretem minden megnyilvánulását.
Nála láttam meg ezt a receptet. Na persze annyira el vagyok telve magamtól, hogy meg sem néztem az elkészítését, csak a hozzávalók listáját olvastam el siettemben. Na így sem jártam rosszul, mert nagyon finom pogácsát sütöttem belőle. Némi változtatást tettem rajta, de nem sokat, inkább csak a hebrencskedés miatt az elkészítése történt másként. Azért nem egy rossz végeredmény ez sem.



Hozzávalók: ahogy én sütöttem

  • 50 dkg tönköly fehérliszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 tk cukor
  • 9 g instant élesztő
  • 22 dkg kacsazsír
  • 1 nagy tojás
  • 1 ek só
  • 2 dl zsíros tejföl
  • 4 dkg lenmag
  • 4 dkg szezámmag
  • 4 dkg napraforgómag
  • 10 dkg füstölt sajt (Karaván) frissen reszelt
  • 5 dkg ementáli típusú sajt (Pannónia)  frissen reszelt a pogácsák tetejére



  • 1 tojás a pogácsák lekenéséhez

Elkészítése:

Gyors, két menetes. A tészta hozzávalóit, a Pannónia sajt kivételével robotgéppel összegyúrtam és egy éjszakára hűtőbe tettem. Reggelre szépen megnövekedett.
Másnap reggel, - amikor a fiam versenyre indult, és én el akartam látni hamuba sült pogácsával,- akkor kinyújtottam hüvelykujjnyi vastagra, a tetejét bevagdaltam késsel, kiszaggattam kisebb pogácsaszaggatóval, Sütőpapírral bélelt tepsibe állítottam őket, tetejüket megkentem tojással, megszórtam a reszelt Pannónia sajttal és kb. fél órát kelesztettem a langyos konyhában. A sütőt előmelegítettem 180 fokra alul-felül sütésen, és 20 perc alatt megsütöttem a finom illatos süteményeket. 
Annyira jól sikerült, hogy pillanatok alatt eltüntettük az egész mennyiséget. 
Így hiába húzogatom magam az AB Generator-on napi 5 percet, soha nem leszek karcsúbb. Mondjuk talán kövérebb sem.

Nincsenek megjegyzések: