Ezt a receptet NoSaltys szakácstársamtól láttam elkészíteni, aki "A konyha világa" néven kápráztat el szebbnél jobb receptjeivel. Szeretem minden megnyilvánulását.
Nála láttam meg ezt a receptet. Na persze annyira el vagyok telve magamtól, hogy meg sem néztem az elkészítését, csak a hozzávalók listáját olvastam el siettemben. Na így sem jártam rosszul, mert nagyon finom pogácsát sütöttem belőle. Némi változtatást tettem rajta, de nem sokat, inkább csak a hebrencskedés miatt az elkészítése történt másként. Azért nem egy rossz végeredmény ez sem.
Hozzávalók: ahogy én sütöttem
Elkészítése:
Gyors, két menetes. A tészta hozzávalóit, a Pannónia sajt kivételével robotgéppel összegyúrtam és egy éjszakára hűtőbe tettem. Reggelre szépen megnövekedett.
Másnap reggel, - amikor a fiam versenyre indult, és én el akartam látni hamuba sült pogácsával,- akkor kinyújtottam hüvelykujjnyi vastagra, a tetejét bevagdaltam késsel, kiszaggattam kisebb pogácsaszaggatóval, Sütőpapírral bélelt tepsibe állítottam őket, tetejüket megkentem tojással, megszórtam a reszelt Pannónia sajttal és kb. fél órát kelesztettem a langyos konyhában. A sütőt előmelegítettem 180 fokra alul-felül sütésen, és 20 perc alatt megsütöttem a finom illatos süteményeket.
Annyira jól sikerült, hogy pillanatok alatt eltüntettük az egész mennyiséget.
Így hiába húzogatom magam az AB Generator-on napi 5 percet, soha nem leszek karcsúbb. Mondjuk talán kövérebb sem.
Nála láttam meg ezt a receptet. Na persze annyira el vagyok telve magamtól, hogy meg sem néztem az elkészítését, csak a hozzávalók listáját olvastam el siettemben. Na így sem jártam rosszul, mert nagyon finom pogácsát sütöttem belőle. Némi változtatást tettem rajta, de nem sokat, inkább csak a hebrencskedés miatt az elkészítése történt másként. Azért nem egy rossz végeredmény ez sem.
Hozzávalók: ahogy én sütöttem
- 50 dkg tönköly fehérliszt
- 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 tk cukor
- 9 g instant élesztő
- 22 dkg kacsazsír
- 1 nagy tojás
- 1 ek só
- 2 dl zsíros tejföl
- 4 dkg lenmag
- 4 dkg szezámmag
- 4 dkg napraforgómag
- 10 dkg füstölt sajt (Karaván) frissen reszelt
- 5 dkg ementáli típusú sajt (Pannónia) frissen reszelt a pogácsák tetejére
- 1 tojás a pogácsák lekenéséhez
Elkészítése:
Gyors, két menetes. A tészta hozzávalóit, a Pannónia sajt kivételével robotgéppel összegyúrtam és egy éjszakára hűtőbe tettem. Reggelre szépen megnövekedett.
Másnap reggel, - amikor a fiam versenyre indult, és én el akartam látni hamuba sült pogácsával,- akkor kinyújtottam hüvelykujjnyi vastagra, a tetejét bevagdaltam késsel, kiszaggattam kisebb pogácsaszaggatóval, Sütőpapírral bélelt tepsibe állítottam őket, tetejüket megkentem tojással, megszórtam a reszelt Pannónia sajttal és kb. fél órát kelesztettem a langyos konyhában. A sütőt előmelegítettem 180 fokra alul-felül sütésen, és 20 perc alatt megsütöttem a finom illatos süteményeket.
Annyira jól sikerült, hogy pillanatok alatt eltüntettük az egész mennyiséget.
Így hiába húzogatom magam az AB Generator-on napi 5 percet, soha nem leszek karcsúbb. Mondjuk talán kövérebb sem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése