Ezt ettük ma ebédre. Délelőtt a PeCsa melletti bolhapiacon kutakodtunk, és farkaséhesen tértünk haza a melengető októberi napsütésből egy kiadós séta után.
A májat már tegnap beáztattam tejbe. Indulás előtt pedig megfőztem a burgonyát héjában, hogyha hazajöttünk, akkor már csak pirítani kelljen. Ez is csak egy csirkemáj rántva, de a különlegessége a panírban rejtőzik.
Hozzávalók:
Panír:
Elkészítése:
A májat legalább egy napig érdemes áztatni. Jóval porhanyósabb, puhább lesz, az íze is finomabb.
A zsemlemorzsában elkevertem a reszelt sajtot, citromhéjat, a felaprított petrezselymet, borsot, fokhagymaport és a szokásos liszt, majd a tojásos - tejszín keveréke után ebbe a morzsába forgattam a májat és kb. 165 - 170 fokos olajban aranybarnára sütöttem, konyhai törlőn leitattam a felesleges olajat. Egyáltalán nem sóztam a májat, mert a sajt elég sóssá tette.
A krumplit meghámoztam és nagy darabokra vágtam. Egy tapadásmentes serpenyőben olívaolajon vajat hevítettem és abba dobtam a krumplit. Borsoztam, adtam hozzá koriandermagot és magos mustárt és összepirítottam 3-4 perc alatt.
20 perc alatt készen volt az ebéd. Most szívesen elnyújtóznék utána, ehelyett indultam dolgozni. Élni tudni kell.
A májat már tegnap beáztattam tejbe. Indulás előtt pedig megfőztem a burgonyát héjában, hogyha hazajöttünk, akkor már csak pirítani kelljen. Ez is csak egy csirkemáj rántva, de a különlegessége a panírban rejtőzik.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemáj
- 2 dl tej az áztatáshoz
Panír:
- 1 tojás
- 0,5 dl zsíros tejszín
- tönkölybúzaliszt
- 10 dkg zsemlemorzsa (ha van panko morzsa, még jobb, de azt is készíthehetünk magunk)
- 3 dkg frissen reszelt parmezán sajt
- 2 ek friss, aprított petrezselyemzöld
- 1 kk fokhagymapor
- 1 kk frissen őrölt bors
- 0,5 citrom reszelt héja
- 2 dl olaj a sütéshez
- 40 dkg héjában főtt burgonya
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek vaj
- 1tk koriandermag
- 2 ek magos mustár
- 1 kk frissen őrölt bors
Elkészítése:
A májat legalább egy napig érdemes áztatni. Jóval porhanyósabb, puhább lesz, az íze is finomabb.
A zsemlemorzsában elkevertem a reszelt sajtot, citromhéjat, a felaprított petrezselymet, borsot, fokhagymaport és a szokásos liszt, majd a tojásos - tejszín keveréke után ebbe a morzsába forgattam a májat és kb. 165 - 170 fokos olajban aranybarnára sütöttem, konyhai törlőn leitattam a felesleges olajat. Egyáltalán nem sóztam a májat, mert a sajt elég sóssá tette.
A krumplit meghámoztam és nagy darabokra vágtam. Egy tapadásmentes serpenyőben olívaolajon vajat hevítettem és abba dobtam a krumplit. Borsoztam, adtam hozzá koriandermagot és magos mustárt és összepirítottam 3-4 perc alatt.
20 perc alatt készen volt az ebéd. Most szívesen elnyújtóznék utána, ehelyett indultam dolgozni. Élni tudni kell.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése