Nagyon sokszor sütöttem meg az idén ezt a diós kiflit remélhetőleg nagy sikerrel. Ezért kigondoltam, hogy nem csak édes, hanem sós változatot is készítek belőle.
Hozzávalók:
Tésztához:
Sajtos töltelék:
Az aszalt paradicsomoshoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgoztam dagasztógépben és folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tettem. Közben a vajból, lisztből, tejből, sóból, borsból, szerecsendióból besamel mártást készítettem, amibe némi hűlés után belekevertem a mascarpone sajtot és a kétféle reszelt sajtot.
A tésztát kinyújtottam téglalap alakúra, 2 mm vékonyra és felkockáztam kb. 8x8 cm-es darabokat szabtam belőlük. 34 kifli lett belőle. Ezeket töltöttem meg, amíg tartott a sajt (1-1 tk-nyi adagot tettem bele). Mikor elfogyott a cucc, gondolkodtam, mit használhatnék még tölteléknek. Ekkor vettem elő az aszalt paradicsomot, amiből 1-2 üveggel mindig tartok otthon. Rozmaring volt az erkélyen és még füstölt sajt is maradt. Adta magát, hogy ez legyen a következő töltelék. Annyira finom lett, hogy azt a néhány darabot gyorsan fel is faltam. Mindezt természetesen csak az után, hogy 180 fokon alul-felül sütésen kb. 20 perc alatt megsütöttem.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg extra finomliszt
- 8 dkg vaj
- 7 dkg kacsazsír
- 1 dl tej
- 1 dkg friss élesztő
- 1 csipet cukor
- 1 kk só
- 1 tojássárgája
Sajtos töltelék:
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 1 dl tej
- 1-1 csipet só, bors, szerecsendió
- 15 dkg mascarpone
- 5 dkg füstölt sajt
- 5 dkg Pannónia sajt
Az aszalt paradicsomoshoz:
- néhány olajban eltett aszalt paradicsom
- kevés füstölt sajt vékonyra szeletelve
- kiflinkét 2 rozmaringlevél
- kevés frissen őrölt bors
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgoztam dagasztógépben és folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tettem. Közben a vajból, lisztből, tejből, sóból, borsból, szerecsendióból besamel mártást készítettem, amibe némi hűlés után belekevertem a mascarpone sajtot és a kétféle reszelt sajtot.
A tésztát kinyújtottam téglalap alakúra, 2 mm vékonyra és felkockáztam kb. 8x8 cm-es darabokat szabtam belőlük. 34 kifli lett belőle. Ezeket töltöttem meg, amíg tartott a sajt (1-1 tk-nyi adagot tettem bele). Mikor elfogyott a cucc, gondolkodtam, mit használhatnék még tölteléknek. Ekkor vettem elő az aszalt paradicsomot, amiből 1-2 üveggel mindig tartok otthon. Rozmaring volt az erkélyen és még füstölt sajt is maradt. Adta magát, hogy ez legyen a következő töltelék. Annyira finom lett, hogy azt a néhány darabot gyorsan fel is faltam. Mindezt természetesen csak az után, hogy 180 fokon alul-felül sütésen kb. 20 perc alatt megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése