Összes oldalmegjelenítés

2015. december 25., péntek

Party töltött kiflik

Nagyon sokszor sütöttem meg az idén ezt a diós kiflit remélhetőleg nagy sikerrel. Ezért kigondoltam, hogy nem csak édes, hanem sós változatot is készítek belőle.



Hozzávalók:
Tésztához:

  • 35 dkg extra finomliszt
  • 8 dkg vaj
  • 7 dkg kacsazsír
  • 1 dl tej
  • 1 dkg friss élesztő
  • 1 csipet cukor
  • 1 kk só
  • 1 tojássárgája


Sajtos töltelék:

  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 1 dl tej
  • 1-1 csipet só, bors, szerecsendió
  • 15 dkg mascarpone
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg Pannónia sajt


Az aszalt paradicsomoshoz:

  • néhány olajban eltett aszalt paradicsom
  • kevés füstölt sajt vékonyra szeletelve
  • kiflinkét 2 rozmaringlevél
  • kevés frissen őrölt bors


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgoztam dagasztógépben és folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tettem. Közben a vajból, lisztből, tejből, sóból, borsból, szerecsendióból besamel mártást készítettem, amibe némi hűlés után belekevertem a mascarpone sajtot és a kétféle reszelt sajtot. 
A tésztát kinyújtottam téglalap alakúra, 2 mm vékonyra és felkockáztam kb. 8x8 cm-es darabokat szabtam belőlük. 34 kifli lett belőle. Ezeket töltöttem meg, amíg tartott a sajt (1-1 tk-nyi adagot tettem bele). Mikor elfogyott a cucc, gondolkodtam, mit használhatnék még tölteléknek. Ekkor vettem elő az aszalt paradicsomot, amiből 1-2 üveggel mindig tartok otthon. Rozmaring volt az erkélyen és még füstölt sajt is maradt. Adta magát, hogy ez legyen a következő töltelék. Annyira finom lett, hogy azt a néhány darabot gyorsan fel is faltam. Mindezt természetesen csak az után, hogy 180 fokon alul-felül sütésen kb. 20 perc alatt megsütöttem.

Nincsenek megjegyzések: