Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg liszt
- 4 közepes krumpli
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma + 2 gerezd a tejfölhöz
- só
- bors
- olaj a sütéshez
- 2 dl tejföl
- 20dkg reszelt ementáli sajt
Polenta köretjhez:
- 100 ml kukoricadara
- 400 ml zöldségalaplé
- 1 ek vaj
- 1 tojás felverve
- 2 ek tejföl
- 5 dkg felkockázott bacon
- 15 dkg kelbimbó
- só
- bors
- olaj a szuflé formák kikenéséhez
Elkészítése:
A krumplit meghámoztam, megmostam, finom lyukú reszelőn lereszeltem. Levét kicsavartam, sóztam, borsoztam, hozzáadtam két kisebb (vagy egy nagy) tojást és négy evőkanál lisztet. Sűrű palacsintatésztát kevertem belőle.
A csirkemellet vastagabb szeletre vágtam el, sóztam, lisztbe forgattam és belemártottam a krumplis masszába, majd forró olajban, fedő alatt arany-barnára sütöttem.
A tejfölt elkevertem 2 gerezd reszelt fokhagymával és meglocsoltam vele a húst, a tetejére pedig bőven szórtam reszelt sajtot.
A körethez a zöldségalaplét felforraltam, beleszórtam a kukoricadarát és 5 perc alatt készre főztem. Egy kanál vajat elkevertem a forró darában. Egy tojást feltörtem, a sárgáját két kanál tejföllel elkeverte szintén a darába kevertem, a fehérjét habbá verve szintén beleforgattam a masszába. A bacont megpirítottam, hozzáadtam a negyedekre vágott kelbimbót, megborsoztam, néhány percig pirítottam, majd ezt is a kukoricadarához kevertem. Öt szuflé formát kiolajoztam, belekanalaztam a darát és 150 fokon fél óra alatt gőzben megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése