Hozzávalók:
- 35 dkg sima durumliszt
- 2 tojás
- 60 ml víz
- 1 kk himalája só
- 2 ek olívaolaj
- 3 marék vegyes zöldfűszer
Késes aprítóban a fűszereket nagyjából összekaszaboltam, majd hozzáadtam a többi alapanyagot és rugalmas tésztát készítettem belőle. Folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe tettem pihenni.
Utána elővettem és adagokra osztva nyújtottam (géppel 3-0s vastagságra) és a kiötlött formára vágtam.
Készítettem belőle:
15 cm átmérőjű kör alakú tésztát 11 darabot
20x13 cm méretű lasagne lapot
Egy evésre való bucatinit.
Egy krumpliszeletelő nyelére csavargattam fel a tésztát. Nem is volt olyan babrás, mint ahogyan gondoltam. Mikor belejöttem, csak úgy röpködtek a tészták a kezem alól.
.... és tortiglionit
A nagy lapokból lasagne tortát készítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése