Hozzávalók:
- 45 g langyos víz
- 90 g langyos tej
- 1tk méz
- 1 tk himalája só
- 25 g olívaolaj
- 1 tojás sárgája
- 1,2 dkg friss élesztő
- 25 dkg finom liszt
Elkészítése:
A langyos tejes vízben elkevertem a mézet, belemorzsoltam a élesztőt és felfuttattam habosra.
Kenyérsütőgépbe öntöttem a folyadékot, utána az olajat, tojássárgáját, majd a szilárd összetevőket. A gép szépen megdagasztotta, megkelesztette. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítottam, ahol csak finoman felsodortam, tekertem maga körül rajta néhányat és sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem. Letakartam egy ruhával és hagytam kelni fél órát, Ekkorra duplájára duzzadt. A tetejét megkentem a maradék tojás fehérjével és 200 fokra előmelegített sütőbe tettem. Hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése