Vendégek jöttek a fiamhoz, így gondoltam készítek nekik valami finomságot.Mikor elfogyott a feltálalt mennyiség, igencsak kérték, hogy töltögessem tovább a kekszeket, pedig más fajta keksszel is kínáltam őket.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 22 dkg tönköly fehér liszt
- 12 dkg holland kakaó
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg vaj
- 1 tojás
- 4 ek tejszín
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk sütőpor
- 5 dkg vaj
- 15 dkg gyümölcscukor
- 4 ek tejszín
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 2 ek főzés nélküli vanília puding
- 10 dkg mascarpone sajt
A tésztához a vajat a cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam a tojást és a tejszínt és homogénre kevertem a robotgéppel. Egy edénybe összeszitáltam a lisztet, kakaót, sütőport, szódabikarbonát és a tojásos, vajas masszához adagoltam kanalanként. Addig keverte a gép, míg a tészta elválik az edény falától. Szép fényes, bársonyos tésztát kaptam. Folpackba csomagolva hűtőbe tettem fél órára.
A krémhez a szoba hőmérsékletű vajat a cukrot és a tejszínt szintén robotgépben kikevertem. Hozzá adtam a vaníliamagokat, a mascarponét (sűrítésnek tettem hozzá a vaníliapudingot). A krémet felhasználásig hűtőben tartottam. A keksz tésztát két réteg folpack között kinyújtottam 4-5 mm vékonyra (több adagban), kiszaggattam , sütőpapírral bélelt tepsibe tettem (kb. 5 cm átmérőjű formával kivágva 62 db lett belőle.)
160 fokon, hőlégkeverésen 7-8 perc alatt megsütöttem.
Amikor a tészta teljesen kihűlt, 1-1púpozott teáskanálnyi krémmel megkentem, az egyik lapot és a másikat belenyomtam a krémbe. Dobozban, hűtőben érdemes tárolni, ha azonnal nem fogy el az egész mennyiség.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése