Hozzávalók:
- 19 dkg tönköly fehér liszt
- 9 dkg puha vaj
- 13 dkg natúr marcipán
- 4,5 dkg gyümölcscukor
- 1 tojás
- 1 /2 tk sütőpor
- 1 tk rózsavíz
- 32 szem pisztácia
Elkészítése:
A vajat a cukorral és tojással habosra kevertem robotgéppel, majd belekevertem a sütőporral elkevert lisztet és belereszeltem a marcipánt nagy lyukú reszelőn. Végül hozzákevertem a rózsavizet is. A tésztából kis zöld diónyi darabokat szakítottam ki és golyóvá sodortam, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Ebből a mennyiségből 32 darab lett. Villával kb. 0,5 cm vékony koronggá nyomtam szét, közepébe egy szem pisztáciát nyomtam. 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütöttem. A kis családom pedig mind megette.
Közben azért gyakorta eszembe jutott Jucika barátnőm, aki nagy tisztelője a marcipánnak. Legközelebb azért úgy sütök, hogy őt is megkínálhassam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése