Hozzávalók: 2 cipóhoz.
- 400 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 400 g tönköly fehér liszt
- 4 dkg élesztő
- 1 ek méz
- 500 ml meleg víz
- 3 ek olaj
- 1,5 tk só
- 1 tk őrölt köménymag
- 1 tk őrölt koriandermag
Elkészítése:
A meleg vízben elkevertem a mézet és az élesztőt, habosra felfuttattam. Kenyérsütőgépbe töltöttem a folyékony, a tetejére a szilárd összetevőket és dagasztó-kelesztő programra kapcsoltam. Az én gépem kétszer is átdagasztja a tésztát. A kész tésztát lisztezett deszkán átgyúrtam, ketté osztottam, cipókat formáltam belőlük és egy-egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformába tettem őket. Fél óráig újra kelesztettem őket. Tetejüket megkentem joghurttal, és az egyikre rátettem a "tibi" formát és liszttel körbeszórtam.
200 fokos sütőben hőlégkeverésen 40 perc alatt megsütöttem őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése