Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg sima liszt
- 6 dkg zsír / vagy 10 dkg vaj/margarin
- 12 dkg gyümölcscukor őrölve (vagy 15 dkg sima cukor)
- 1 kk szódabikaróna
- 2 egész tojás
- 4 ek méz
- 4 ek tejföl
- 8 dl tej
- 2 vaníliás pudingpor
- 1 rúd vanília kikapart belseje (opcionális)
- 20 dkg vaj/margarin
- 15 dkg gyümölcscukor (vagy 20 dkg sima cukor)
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 40 dkg sárgabaracklekvár
- A mázhoz:
- 20 dkg belga étcsokoládé
- 2-3 ek szőlőmagolaj
Elkészítése:
A tésztához valókat dagasztógépben összekevertem, fóliában hűtőbe tettem 0,5 - 1 órára pihenni.
Közben 6 dl tejet felforraltam, a maradék 2 dl-t hidegen hagytam és
elkevertem benne a 2 csomag pudingport, hozzáadtam 1 rúd vanília
kikapart magjait. Amikor a tej felforrt, hozzáöntöttem a pudingos tejet,
és habverővel folyamatosan keverve besűrítettem.
Mikor elég sűrű lett, levettem a tűzről, vízfürdőben lehűtöttem.
A margarint a porrá őrölt gyümölcscukorral habosra kevertem és hozzá
adagoltam a kihűlt pudingot és a citromot is.
A sütőt előmelegítettem 180 fokra hőlégkeverésen.
A tésztát négy részre osztottam. Mindegyiket kinyújtottam vékonyra,
amekkora a tepsim ( 39x33 cm), sütőpapírral bélelt tepsibe
fektettem, és 5 perc alatt megsütöttem. Tiszta konyharuhára fektettem kihűlni.
Amikor megsült mind a négy lap, egymásra rétegeztem mindent:
1 süteménylap --> ezen egyenletesen szétterítettem a puding felét
--> majd újabb süteménylap --> ezen elterítettem a baracklekvárt
--> harmadik süteménylap --> a puding másik fele került rá -->
negyedik süteménylap --> az olajjal elkevert vízgőz felett
felolvasztott csokoládé kerül rá.
Egy éjszakára hűtőbe tettem puhulni. Azért a szélek már frissiben elfogytak (este 10 órakor) Másnapra lesz finom puha. Hűtőben több napig eltartható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése