Hozzávalók:
A húsgolyókhoz:
- 1 kifli
- 1 dl tej
- 50 dkg csirkemellfilé
- egy kis fej vöröshagyma (5 dkg)
- 2 duci gerezd fokhagyma
- 1 kis tojás
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 1 ek Rogan Josh fűszerkeverék
- 1 ek édes chiliszósz
- 1 tk himalája só
- 1 kk fekete bors
A szószhoz:
- 2 dl kókusztej
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk szárított chilipehely
- 1 marék snigling
- 1 marék korianderzöld
- 1 marék petrezselyemzöld
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1nagy csipet himalája só
- 1 kk tarka bors
- 1 dl joghurt
Elkészítése:
Nem volt bonyolult. A húsgolyó kicsit fasírtos lett a tejbe áztatott kiflitől. Mindent bedobtam a késes aprítóba és had szóljon. Ugyanígy jártam el a szósszal is, úgyhogy nem járt sok pepecseléssel az ebéd elkészítése.
A húsgolyókat dió nagyságúra sodortam és olajban pillanatok alatt kisütöttem. Közben feldobtam a túzre egy kis jázmin rizst némi vadrizzsel és 1 perc múlva tálalhattam is. Na ezt nevezem én gyors ételnek. Az ilyen mindig jöhet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése