Hozzávalók:
A páchoz:
- 1 kk fahéj
- 1 kk szegfűszeg
- 1 kk szerecsendió
- 1 kk tarka bors
- 1/2 kk chili
- 1 lime leve és reszelt héja
- 1 dl olívaolaj
- 1 ek Worchestershire szsósz
- 1 tk himalája só
- 1 ek szójaszósz
Gyümölcs köret:
- 1 ek olaj
- 1 ek vaj
- 1/2 ananász hosszában szeletelve
- 1 nagy mangó szeletelve
- 1 narancs szeletelve
- 1 lime szeletelve
- 1 ek méz
- 1 ek édes chiliszósz
- 1 dl kókuszlikőr
Elkészítése.
A pácot összekevertem egy tálba és fél napra a csirkét beletettem. Néhány óránként megfordítottam, hogy mindenütt egyenletesen érjék a fűszerek.
Másnap feltűztem a kis forgó grill sütőmre és egy órán keresztül sütöttem.
A gyümölcsöket felszeleteltem. Egy-egy kanál olaj - vaj keverékén átforgattam őket (először a mangót és ananászt, majd 2 perc múlva a citrusokat), rácsurgattam a mézet, fűszereztem, leöntöttem a likőrrel és 4-5 percig fedő alatt pároltam. Ezzel el is készült. Ínycsiklandó, illatos ebédünk kerekedett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése