Hozzávalók:
- 60 dkg vöröshagyma
- 20 dkg póréhagyma / vagy 2 csomag újhagyma
- 2 ek szőlőmagolaj / olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
- 1 csokor friss kakukkfű
- 2 dl fehérbor
- 1 liter zöldségalaplé / húsleves
- 2 dl habtejszín
- 1 tojás sárgája
- 2 ek kukoricaliszt
- 10 dkg előnyújtott levelestészta
- 5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
A hagymát megtisztítottam, felszeleteltem és kb. 20 perc alatt a szőlőmagolajon megdinszteltem. Közben sóztam, borsoztam, megszórtam a kakukkfű leveleivel és felöntöttem a borral. Elforraltam az alkoholtartalmát, hozzátöltöttem a zöldségalaplét és főztem lefedve 10 percig. Közben a tojás sárgáját a kukoricalisztet és a tejszínt elhabartam csomómentesre. Kevés forró levest kevertem hozzá a hőkiegyenlítésért, majd mindezt beleöntöttem a levesbe. Kevergetve felforraltam és már el is zártam a lángot, a leves elkészült.
Közben a kinyújtott leveles tésztát átlósan kis rombuszokra metéltem át, de csak félig és alaposan megszórtam a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben negyed óra alatt megsütöttem. Így mindenki igénye szerint törhetett kis falatokat a levesbe betétnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése