Többek között ezt az egyszerű receptet is tőle láttam elkövetni.
Hozzávalók: 2 személyre
- 1 egész csirkemell
- 2 + 2 ek olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
- 125 g mozarella
- 1 nagy paradicsom
- 2 dl zsíros tejszín
- 15 dkg Arborio rizs
- 1 dl fehérbor
- húsleves
- 2 ek pesto
Elkészítése:
A csirkemellet ketté vágtam, kinyitottam (filéző késsel oldalról jobbról-balról bemetszettem és széthajtottam, mint egy könyvet), sóztam, borsoztam. Kevés olívaolajon megpirítottam az egyik oldalát, majd megfordítottam a hússzeleteket és a tetejére halmoztam a felszeletelt paradicsomot és mozzarella sajtot és ezt is sütöttem kb. 3 percig. Aláöntöttem a tejszínt és jól összeforraltam az egészet, hogy kicsit besűrűsödjön a mártás.
A rizst megpirítottam az olajon, sóztam, borsoztam, felöntöttem a borral. Megvártam míg felforr, elpárolog az alkoholtartalma, majd folyamatosan aláadagolva a húslevest, megfőztem. Legvégül belekevertem a pestot, amit házilag otthon készítettem (bazsalikom, olaj, fokhagyma, fenyőmag, parmezán sajt).
Egyike az egyszerű, de nagyszerű negyed óra alatt elkészíthető ételeknek. Ezt is csak az olaszok tudják (meg a kínaiak).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése