Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 2 ek szőlőmagolaj
- 1 kis fej lila hagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- 3 ek demerara nádcukor
- 200 g sűrített paradicsom
- 3 ek sherry ecet
- 1 ek balzsamecet
- 3 ek mézes mustár
- 6 ek házi sárgabaracklekvár
- 3 ek Worchestershire szósz
- 1 kk Tabasco
- 3 ek édes chiliszósz
- 4 ek spanyol füstölt paprika
- 1 ek oregano
- 1 ek kakukkfű
- 1 tk só
- 1 tk 5 bors keverék
- 1 tk cayenne-bors
Elkészítése:
A szőlőmagolajon felolvasztottam a vajat, ebben pirítottam a lereszelt lila hagymát, majd később beletettem a lereszelt fokhagymát is és együtt pirítottam őket, hogy karamellizálódjanak. Ezt követően beletettem a nádcukrot, amivel újra pirítottam 1-2 percet folyamatosan kevergetve. Aztán már csak dobáltam bele mindent, amit odakészítettem, abban a sorrendben, ahogy felsoroltam. Mikor minden benne volt, 2-3 percig összefortyogtattam és lehúztam a tűzről. Két kimosott üveget a mikróban fertőtlenítettem és ketté töltöttem ezt az adagot. Egyik jött velünk a grill partira, a másik a hűtőben ül és várja, hogy felhasználjam.
Nagyon jól éreztük magunkat a bulin. Boldog vagyok, hogy elmehettem. Innen üzenem Jucinak, hogy ez a bonyolultnak hangzó recept nem is az, ehhez szerintem mindent megkap a Lidlben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése