Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- só
- bors
- szerecsendió
- 8 tojás
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 2 dl tej
- 5 dl 20 %-os tejföl
- 30 dkg főtt, füstölt, szeletelt tarja
- 15 dkg ementáli sajt
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben megfőztem, megtisztítottam. A tojásokkal is ugyanígy jártam el.
A lisztet a vajon megpirítottam, felengedtem tejjel (híg, tejföl sűrűségű besamelmártást készítettem), és összekevertem a tejföllel.
Egy tűzálló tálba felkarikáztam a krumplit, leheletnyi sóval, borssal, szerecsendióval megszórtam. Rákarikáztam a főtt tojást és a felkockázott tarját. Bőven nyakon
öntöttem a besameles tejföllel, és ezt addig folytattam, amíg elfogytak az
alapanyagok.
Tetejét bőven megszórtam reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése