Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg BL-80 kenyérliszt
- 8 dkg kukoricaliszt
- 7 dkg burgonyapehely
- 8 dkg vaj
- 1 kk chilipehely
- 1 kk frissen őrölt bors
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
- 2 dl meleg víz
Tetejére:
- frissen reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
Robotgépben összegyúrtam a tésztához valókat és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tettem hűlni.
A pihentetett tésztát néhy részre osztottam, alaposan lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtottam kb 1 mm vékonyra és a nyújtófa segítségével a tepsibe fektettem. Derelyevágóval háromszögekre vágtam. Parmezánt reszeltem a tetejére és a forró, 200 fokra előmelegített sütőbe tettem hőlégkeverésen. Nagyjából 5 perc alatt megsültek. Nagyon vigyázni kell, mert ilyen magas hőn pillanatok alatt megéghet.
Kíérőnek ezt a mártogatóst felhígítottam ketchuppel és 2 kanál Worchestershir szósszal.
Na erről is lemaradtak a fiam haverjai, mi pedig növelhettük kicsit vele a körfogatunkat. Sebaj, letúrázzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése