Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 dkg vaj
- 70 ml víz
- 80 ml tej
- 70 g liszt
- csipet só
- 1 tk nádcukor
- 2 tojás
- 10 dkg bacon
- 1 dl habtejszín
- 20 dkg tejszínes sajtkrém
Elkészítése:
A bacont apró kockára vágtam és megpirítottam egy serpenyőben, majd konyhai törlőre szedtem hűlni.
A vajat felforrósítottam, hozzá adtam a lisztet, sót, cukrot és 2-3
percig folyamatos keverés mellett addig pirítottam, míg elválik az edény
falától. Ekkor folyamatos keverés mellett hozzákevertem a tej és víz
keverékét és most is addig kevertem, forraltam, míg el nem vált az edény
falától.
Levettem a tűzről, robotgép üstjébe tettem és kevertem. Ha
meghűlt, egyenként adtam hozzá a tojásokat, míg teljesen homogén masszát
kaptam. Ekkor kevertem bele a sült bacon kockákat.
Nyomózsákba töltöttem a masszát és sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távol kb. 10 Ft-nyi kis halmokat nyomtam. 180 fokon hőlégkeverésen 15 perc alatt aranybarnára sütöttem. Rácsra téve hűtöttem le.
Közben felvertem1 dl tejszínt, majd hozzá kevertem a 20 dkg sajtkrémet, kicsit lazítva vele. A nagy fecskendőbe töltve a kihűlt profiterolokba nyomtam a fecskendő keskeny végét és óvatosan a keletkezett üregbe nyomtam a sajtkrémet.
Mire mindennel elkészültem, szembesültem avval, hogy a fiúk nem jönnek és a profiterollal és a nagy tál chipsszel is nekünk kell megküzdenünk, és még a mindig hálás segítségünk, a férjem sincs itthon, az egész hétvégét a munkahelyén tölti
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése