Hozzávalók:
- 1 csirkemell (50 dkg)
- 2 dl víz
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1-2 ek nádcukor ízlés szerint
- 1 kk chilipehely
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 20 dkg spagetti tészta
- 2 ek olívaolaj
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A csirkemellet felkockáztam 2-3 cm-es kockákra. Az olajat megforrósítottam és beledobáltam a húst. Sóztam, borsoztam, megszórtam a chilipehellyel és a szeletelt fokhagymát tettem bele, 2 perc alatt átpirítottam minden oldalát, majd egy tálba szedtem a húst. Közben feltettem egy nagy fazék vizet forralni sóval a tészta főzéséhez. Egy lábasba csavartam a citromot, belereszeltem a héját, felengedtem 2 dl vízzel, beletettem a nádcukrot és összeforraltam, beletettem a sült húskockákat. Néhány percig főztem a citromos szirupban. 2 - 3 ek vízzel elkevertem a keményítőt és besűrítettem vele a mártást. Éppen csak felforraltam vele.
A tésztát megfőztem, de a csomagoláson lévő idő előtt 2 perccel kiszedtem a főzővízből, hogy al dente legyen és beleszedtem a megmaradt olajos-fokhagymás serpenyőbe, mibe a hús sült. Rálocsoltam még egy kevés főzővizet, megszórtam a felaprított petrezselyemzölddel. Összeforgattam és máris tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése