Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg kacsatepertő (előzőleg sütöttem)
- 20 dkg vaj
- 2 tojás + 1 a kenéshez
- 60 dkg tönköly fehér liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 tk barna cukor
- 1 dl tejföl
- 1 tk só
- 1 kk frissen őrölt bors
Töltelék:
- 40 dkg szilvalekvár
- 20 dkg aszalt szilva
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1 tk fahéj
Elkészítése:
A tejet megmelegítettem, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt és hagytam, hogy habosra felfusson. A tepertőt összedaráltam a vajjal és hozzá dolgoztam a tészta többi alkotórészeivel. Folpackba csomagoltam és másnapig a hűtőbe tettem. Másnap kivettem, öt darabra vágtam. Mindegyikből kis cipót formáltam, majd kinyújtottam 3-4 mm vékonyra és nyolc cikkre osztottam. Így tehát 40 kiflicske lett ebből a mennyiségből. Az aszalt szilvát durvára daráltam, hozzáadtam a szilvalekvárt és a citrom levét és reszelt héját, valamint a fahéjat és ezt a sűrű masszát töltöttem a kiflikbe. Felcsavartam őket és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.Felvert tojással megkentem a tetejüket. 180 fokon fél óra alatt megsütöttem őket. Annyira finom, hogy bármikor megennék bármekkora adagot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése