Hozzávalók:
- 10 dkg rukkolás tészta
- 2 ek olívaolaj
- 1 marék rukkola
Öntethez:
- 1 dl joghurt
- 1 marék rukkola
- csipet só
- frissen őrölt bors
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
Tetejére:
- rukkola csíra (nekem csak lucerna volt itthon)
- parmezán forgács
Elkészítése:
Az öntethez valókat botmixerrel pürésítettem. Közben a lobogó sós vízben 2 perc alatt megfőztem a tésztát, lecsepegtettem, a forró olívaolajban átforgattam. Egy tányérra megmosott, megszárított rukkolát halmoztam, erre szedtem a tésztát, megöntöztem a rukkolás szósszal. Tetejére lucernacsírát helyeztem, parmezánforgácsokat vágtam.
Szerintem nagyon ütős ebéd volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése