Hozzávalók:
- 300 g tönköly fehér liszt
- 20 g kukoricaliszt
- 250 g vaj
- 80 g porcukor
- 1 tojás
- 1 tk sütőpor
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- 2 ek aszalt vörös áfonya apróra vágva.
- 2 tk szárított levendulavirág
- levendulás porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit robotgépben összegyúrtam, folpackba csomagoltam és a hűtőbe tettem egy órára pihenni. Mikor kipihegte, dideregte magát, elővettem, diónyi darabokat szaggattam ki belőle vizes kézzel, - mert igen puha, képlékeny volt,- golyóvá sodorgattam a két tenyerem között és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem egymástól távolabb számolva avval, hogy még nőni fognak. Egy vizes villával laposra, kb.0,5 cm-re nyomkodtam őket és 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 10 perc alatt megsütöttem. Még forrón az említett levendulás porcukorba forgattam őket.
Ilyen egyszerű, ámde nagyszerű teasüteményt készítettem. Ebből a mennyiségből 40 db lett.
Őt pedig hétvégén kaptam a másik Jucikámtól Pomázon, hogy továbbra is ilyen finomságokat készítsek a saját termésű levendulámból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése