Gombás ragu:
Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 50 dkg barna csiperke
- 20 dkg vargánya gomba
- 1 dl fehérbor
- 2,5 dl csirke alaplé
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A hagymát megpucoltam, félfőre vágtam, olajon megpirítottam. A gombákat nem hámoztam meg, csak felvágtam 0,5 cm-es szeletekre és a megpirult hagymára tettem. Sóztam, borsoztam, nagy lángon pirítottam, majd hozzáadtam a hasonló méretűre vágott vargánya gombát is és felöntöttem a borral. Addig forraltam, míg elpárolgott az alkoholtartalma. Ekkor hozzáöntöttem a csirke alaplevet és tovább forraltam, Mikor annak a fele is elpárolgott (10 perc), egy kanál vajjal besűrítettem, rászórtam a felaprított petrezselymet és belekevertem a frissen kifőtt gnocchit. Wow. Ez szintén Buddy Valastro receptje volt, azzal a különbséggel, hogy ő nem kovásszal készítette a gnocchit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése