Hétvégén főzőversenyre készülök (megint), így az ízeket kicsit őszies, erdeire vettem, hisz ott is ilyesmit fogok főzni, csak ott vadból. Most viszont csirkét készítettem, hogy gyorsan tálalhassam az ebédet az innen-onnan hazatérő családnak.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 25 dkg vargánya
- 3 szál sáfrány
- 1 kk csipkebogyópor
- 7-8 db borókabogyó őrölve
- só egy nagy csipet
- frissen őrölt fekete bors jócskán
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A hagymát felkockáztam, kevés olajon megpirítottam. A csirkét ujjnyi csíkokra vágtam, a gombával ugyanígy
jártam el. A feldarabolt csirkehúst a megpirított hagymára dobtam, sóztam,
borsoztam, rászórtam a fűszereket és tovább pirítottam velük néhány percig, majd a gombát is hozzáadva
tovább pirítottam újabb 2-3 percig és csak ekkor engedtem fel a borral. Fedő
nélkül forraltam közepes lángon 10
percig, hogy elszálljon a bor alkoholtartalma. Ezután a tejszínt is hozzáöntöttem
és tovább forraltam 4-5 percig, míg jól besűrűsödött a mártás. Mivel kicsit „erdeis”
ízt adtam a húsnak, így zöld fenyő tésztát főztem hozzá (illett a borókához).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése