Nem tudtam eldönteni, miben süssem ma mai kenyerünket, ezért beletettem kelni a brownie sütőbe. Egyenletesen lehet szeletelni, sok tészta belefér, szóval akár erre találták ki.
Hozzávalók:
Tang zhong:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítése:
A tang zhonghoz a hideg vízben elkevertem a lisztet csomómentesre, felforraltam, besűrítettem krémesre, majd lehűtöttem.
A langyos vízben feloldottam a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt és habosra felfuttattam.
Kenyérsütőgép üstjébe mértem minden összetevőt és dagasztóprogramra kapcsoltam. Mikor a tészta hatalmasra nőtt, lisztezett deszkán átgyúrtam, nagyjából négyszöget formáltam belőle, olajozott brownie formába fektettem. A tetejét megkentem egy kis íróval és kedvem szerint megszórtam a magokkal.
Míg a kenyér fólia alatt újra kelt, előmelegítettem a sütőt 200 fokra hőlégkeverésen.
20 perc múlva alulra betettem egy tálkába vizet, hog ygőz keletkezzen a sütőben, majd a kenyeret is betettem. Így sütöttem 10 percig, aztán letakartam alufóliával, hogy nehogy megégjen a teteje. Sült még 30 percet, de az utplsó 5 percben újra levettem a fóliát, hogy még pirulhasson a kenyér.
Hozzávalók:
Tang zhong:
- 1,2 dl víz
- 2 ek tönkölyliszt
Tésztához:
- 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 45 dkg tönköly fehérliszt
- 1,5 dl víz
- 1 dl író
- 15 dkg tang zhong
- 3 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 1 ek só
- 1 tk őrölt koriandermag
Tetejére:
- fehér és fekete szezámmag
Elkészítése:
A tang zhonghoz a hideg vízben elkevertem a lisztet csomómentesre, felforraltam, besűrítettem krémesre, majd lehűtöttem.
A langyos vízben feloldottam a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt és habosra felfuttattam.
Kenyérsütőgép üstjébe mértem minden összetevőt és dagasztóprogramra kapcsoltam. Mikor a tészta hatalmasra nőtt, lisztezett deszkán átgyúrtam, nagyjából négyszöget formáltam belőle, olajozott brownie formába fektettem. A tetejét megkentem egy kis íróval és kedvem szerint megszórtam a magokkal.
Míg a kenyér fólia alatt újra kelt, előmelegítettem a sütőt 200 fokra hőlégkeverésen.
20 perc múlva alulra betettem egy tálkába vizet, hog ygőz keletkezzen a sütőben, majd a kenyeret is betettem. Így sütöttem 10 percig, aztán letakartam alufóliával, hogy nehogy megégjen a teteje. Sült még 30 percet, de az utplsó 5 percben újra levettem a fóliát, hogy még pirulhasson a kenyér.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése