Minden alkalommal, amikor kenyérsütésre adom a fejem (legalább két naponta), mindig úgy kreálom a receptjét, amit otthon találok. Kedvenc unokatesómnak hála jó 12 éve otthon sütöm a mindennapit, de szerintem kétszer ugyanazt a kenyeret még nem sütöttem meg ez alatt a hosszú idő alatt. Mindig akadnak kedvenc alapanyagok, mindig más a hangulatom, de mégsem készítem ugyanazt. Most ezt sütöttem:
Hozzávalók:
Elkészítése:
A tang zhonghoz 1,2 dl hideg vízben 2 ek tönkölylisztet elkevertem csomómentesre, majd felforraltam, egy perc alatt besűrítettem sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtöttem, úgy használtam a tésztához.
A sört meglangyosítottam, beletettem a cukrot (amitől csak úgy pezsgett), aztán belemorzsoltam az élesztőt, felfuttattam benne.
Minden hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mértem és dagasztóprogramra kapcsoltam (nem is használom másra a gépet).
A megkelt tésztát átgyúrtam, ketté osztottam. A tésztát kihúzogattam nagyjából téglalap alakúra, majd feltekertem, hogy vekni formája legyen. Szilikon kenyérformába fektettem, tetejét megkentem kefirrel és megszórtam szezámmaggal. Egy éles késsel bemetszettem a tetejét, aztán letakartam egy tiszta konyharuhával és hagytam kelni 25-20 percet. Közben a sütőt előmelegítettem 180 fokra hőlégkeverésen és ezen a hőfokon 30-35 perc alatt megsütöttem a két kenyeret.
Hozzávalók:
- 1,5 dl sör
- 2,2 dl kefir
- 14 dkg tang zhong
- 1 ek só
- 1 tk cukor
- 3 dkg friss élesztő
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 60 dkg tönköly fehér liszt
- a tetejére 2 ek kefir és 2 ek fehér szezámmag
Elkészítése:
A tang zhonghoz 1,2 dl hideg vízben 2 ek tönkölylisztet elkevertem csomómentesre, majd felforraltam, egy perc alatt besűrítettem sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtöttem, úgy használtam a tésztához.
A sört meglangyosítottam, beletettem a cukrot (amitől csak úgy pezsgett), aztán belemorzsoltam az élesztőt, felfuttattam benne.
Minden hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mértem és dagasztóprogramra kapcsoltam (nem is használom másra a gépet).
A megkelt tésztát átgyúrtam, ketté osztottam. A tésztát kihúzogattam nagyjából téglalap alakúra, majd feltekertem, hogy vekni formája legyen. Szilikon kenyérformába fektettem, tetejét megkentem kefirrel és megszórtam szezámmaggal. Egy éles késsel bemetszettem a tetejét, aztán letakartam egy tiszta konyharuhával és hagytam kelni 25-20 percet. Közben a sütőt előmelegítettem 180 fokra hőlégkeverésen és ezen a hőfokon 30-35 perc alatt megsütöttem a két kenyeret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése